2017. július 13.

SÁRGADINNYE-LEKVÁR

sárgadinnye lekvár

Valami hihetetlen, hogy mennyire finomságos dinnyéket vásároltam, komolyan ritkán jut az ember ilyen zamatos dinnyékhez. Így adott volt a szitu, hogy fazékba is kerül belőle. 
Recepteket nem nézegettem, mentem a saját fejem után. A végeredmény isteni finom lett, de nem az a sűrű, megáll benne a kanál típusú, mivel nem akartam telerakni sűrítőanyagokkal. Persze, aki erre az állagra vágyakozik, tegyen hozzá több pektint vagy zselatint, esetleg öntsön le valamennyit a kiengedett levéből.
Lehet vaníliával, gyömbérrel vagy rummal is bolondítani.
Ez a hígabb változat remekül használható öntetnek, palacsintába tölteléknek...Sárga és cukordinnyéből egyaránt elkészíthető és finom, ez most  zöld belű, cukordinnyéből teremtődött.Hozzávalók

2 kg érett, tisztított sárgadinnye vagy cukordinnye
20 dkg cukor
1 t.k. citromsav
1 csipet só
1,5 zacskó 3:1-ben dzsemfixáló


Elkészítés

A megtisztított dinnyét kockázd fel, majd tedd egy lábasba. Add hozzá a cukrot, citromsavat és csipet sót és főzd fel. Hagyd forrni 6-8 percet. Amikor kellemes illat lengi be a konyhát, egy botmixerrel pépesítsd, de csak óvatosan, jobb, ha maradnak benne darabkák. Ezután ad hozzá a 3:1-ben dzsemfixet és egyet forralj rajta. 
Az előkészített, steril üvegekbe kanalazd a még bugyogó, forró lekvárt.
Zárd le a kupakkal és fordítsd fejtetőre pár percre, majd dunsztold.

sárgadinnye lekvár

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...