2016. február 21.

FÜSTÖS, CSÍPŐS BRASSÓI

füstös, csípős brassói

Megint a névválasztással volt a legnagyobb problémám, aztán jobb ötlet híján maradt a füstös brassói, végül is olyan brassói szerűség a végeredmény.
A lényege az volt, hogy chili paprikával elkevert füstölt paprikába pácoltam a csirkemelleket mielőtt a serpenyőbe tettem. Igazán füstös, csípős és paprikás lett a végeredmény, amihez nagyon jól passzolt az édes zöldborsó. Végül úgy alakult a dolog, hogy ebből az alapból kétféle étel is készült, hozom majd a másikat is.
Ezzel a recepttel viszont megszületett a 600. bejegyzésem. Amikor elkezdtem írni a blogot, úgy gondoltam, hogy gyorsabban születnek majd az írások, de Isten malmai lassabban őrölnek, mint terveztem, de szép komótosan egyszer majd csak elérem az ezret is. 

Hozzávalók

1 csirkemell
2 evőkanál füstölt paprika
1 t.k. chili
1 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
25 dkg zöldborsó
kevés olaj
1 k.k. bors
1 t.k. majoránna
petrezselyem a tálaláshoz
víz a krumpli főzéséhez
bő olaj a krumpli sütéséhez

FÜSTÖS, CSÍPŐS BRASSÓI

Elkészítés

A paprikákat keverjük össze egy tálkában pici olajjal és dörzsöljük be vele a szeletelt húst.
Tegyük pár órára a hűtőbe.
A hagymát kevéske olajon dinszteljük meg.
A pácolt húst kockázzuk fel és tegyük a hagymára.
Minden oldalról süssük pár percet, majd kockázzuk fel hozzá a paradicsomot.
Fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és 2 gerezd fokhagymával, majd zúdítsuk hozzá a zöldborsót. Ha a paradicsom nem enged elég levet, akkor kevéske kis vízzel húzzuk fel, hogy gyorsabban puhuljon a hús és ne égjen meg a paprika. Kevergessük el, ha puha a hús, akkor zárjuk el alatta gázt.
A burgonyákat tisztítsuk és kockázzuk.
Sós vízben főzzük majdnem puhára.
Forrósítsunk olajat.
Szűrjük le a főtt burgonyát és adagonként süssük ropogósra az olajban.
Szűrőlapáttal szedjük a húsra.
Nagy lángon forgassuk össze és közben adjuk hozzá a maradék reszelt fokhagymát és frissen őrölt borsot.
Petrezselyemmel megszórva azonnal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...