red velvet kekszek |
Red velvet őrületemnek egy újabb gyöngyszemét hozom, csodás kekszek formájában. Roppant egyszerűen és gyorsan elkészíthető és nagyon finom.
A csokoládés pöfeteg receptet vettem alapul - természetesen kisebb változtatásokkal és az elkészítés módja is ugyanúgy történik.
A végeredmény pedig egy csodás színű és ízű, kívül roppanós, belül puha keksz.
Tökéletes gasztroajándék egy szép dobozba téve, akár Valentin napra vagy bármilyen alkalomra.
Hozzávalók
15 dkg fehér csokoládé
1 tojás
3 evőkanál nádcukor
8 dkg vaj
15 dkg liszt
2 cl. eperlikőr
1 t.k. sütőpor
1 t.k. kakaó
1 csipet só
1 csipet piros ételfesték
1 t.k. ecet
porcukor a forgatáshoz
red velvet pöfeteg keksz |
A keksz elkészítése
A csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett.
A vajat szintén olvasszuk meg. Rájöttem, hogy olvasztott vajjal sokkal gyorsabban kikeverhető a tészta és nagyon szép sima is lesz.
A felolvasztott vajat keverjük ki a nádcukorral, majd a tojással és az olvasztott csokoládéval, legvégül pedig adjuk hozzá a piros ételfestéket és az ecetet. ( érdemes jobb minőségű festéket vásárolni, ami drágább, mint a folyékony löttyök, amit mindenhol láthatunk, viszont tényleg olyan minimális mennyiség szükségeltetik belőle, hogy évekig elegendő lehet egy picike kiszerelés)
A lisztet keverjük el a sóval, sütőporral és a kakaóval és szitáljuk a masszához.
Egy spatulával keverjük simára, fóliázzuk le és legalább 1-2 órát pihentessük a hűtőben.
A megdermedt masszából gömbölyítsünk kis golyókat, amiket helyezzünk egy sütőpapírral fedett tepsire.
A golyókat hempergessük meg porcukorban és figyeljünk arra, hogy elég hely legyen köztük a tepsin, mert sütés közben teljesen szétterülnek.
175 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 9-10 perc alatt süssük készre.
Még melegen szitáljuk meg kevés porcukorral.
Nagyon puhák a sütőből kivéve, ne ijedjünk meg, 2-3 perc múlva már óvatosan rácsra tudjuk pakolászni.
red velvet kekszek |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése