2016. február 9.

MAJONÉZES LILAKÁPOSZTA-SALÁTA NARANCCSAL

majonézes káposztasaláta naranccsal

Nem árt egy kis vitaminbomba, így a tél vége felé.
Ugye azt tudjuk, hogy a nyers káposzta tele van rengeteg vitaminnal és minden lila zöldség rendszeres fogyasztása segít megelőzni a daganatos betegségek kialakulását. Hetente 3 x kéne nyersen fogyasztani és akkor garantált az egészségünk.
Nagyon szeretem a káposztasalátát, lehet az ecetes, majonézes, fehér vagy lila. Ez a fajta az egyik nagy kedvencem, időnként alma és hagyma is kerül bele, most naranccsal és kevés fokhagymával turbóztam fel. Egy szelet hús mellé igazán kiváló köret. 

Hozzávalók

1/2 lila káposzta
1 -2 narancs

1 nagy pohár tejföl
1/2 dl majonéz
1 púpos t.k. dijoni mustár
1 evőkanál méz
1 k.k. bors
1 gerezd fokhagyma

1 liter víz
ecet 
édesítő
1 t.k. kömény



Elkészítés

A káposztát reszeljük le, vagy vékonyan szeleteljük-én ezt a verziót szeretem jobban.
Egy marék sóval sóval keverjük el és 1 éjszakát hagyjuk állni.
A vízből, ecetből, köményből és édesítőből főzzünk egy salátalevet, forraljuk össze.
A káposztát facsarjuk ki, majd öntsük le a forró lével.
Hagyjuk kihűlni.
A tejfölt, mustárt és majonézt alaposan keverjük ki, reszeljünk bele 1 gerezd fokhagymát, borsozzuk és egy púpos evőkanál mézzel édesítsük meg.
Öntsük le a levet a káposztáról és keverjük össze az öntettel.
A narancsokat tisztítsuk meg és a gerezdeket vágjuk félbe és keverjük a salátához.
1 órát legalább hagyjuk a hűtőben összeérni.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...