2016. február 14.

MÁKOS LINZEREK CITROMOS SAJTKRÉMMEL TÖLTVE


Semmi extra nem került ebbe a tésztába, csak a jól bevált diós linzertészta dióját darált mákra cseréltem. A töltelék már érdekesebb, mert citromos sajtkrém került bele lekvár helyett. Azért ez, mert nagyon szeretem és nálunk sokkal jobban bevált, mint a lemon curd, de mindenki töltse saját ízlésének megfelelően.

Hozzávalók

30 dkg liszt
10 dkg darált mák
20 dkg vaj
10 dkg cukor
1 csipet só
1 tojássárga
1 citrom reszelt héja
1/2 narancs reszelt héja

Krém

20 dkg krémsajt
2 evőkanál vaníliás cukor
2 dl felvert tejszín
1 citrom reszelt héja
1-2 evőkanál citromlé

5 dkg fehér csokoládé a díszítéshez

mákos linzer

Elkészítés

A tészta alapanyagai legyenek hidegek.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, adjuk hozzá a felkockázott vajat, cukrot,1 csipet sót és a reszelt héjakat. gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze. Tojás nélkül is összeáll, de könnyebb, ha ütünk hozzá egyet.
Tegyük fóliába és hűtsük 1-2 órát.
A kipihent és lehűlt tésztát felezzük el. Az egyik felét tegyük vissza hűtőbe, a másikat pedig nyújtsuk ki 2 mm vékonyra. Kedvünkre való formákkal szúrjuk ki a tésztát és sütőpapírral takart tepsikre pakoljuk.
A kiszaggatott tésztát érdemes sütés előtt megint visszahűteni.
180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 8 perc alatt süssük készre.
A töltelékhez a szoba hőmérsékletű krémsajtot tegyük egy tálba. Cukorral, citromlével és citromhéjjal keverjük simára.
A tejszínt verjük kemény habbá és keverjük a sajthoz.
A kihűlt linzereket kenjük meg vastagon a krémmel és óvatosan nyomjuk össze a tetejével.
A csokit olvasszuk fel és az elkészült sütikre csorgassuk egy kanállal.
Hűvös helyen tároljuk. A sajt és a tejszín miatt nem lehet hetekig eltartani, de 3-4 napot simán kibír. Másnap a legfinomabb.


mákos linzer citromkrémmel


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat