bakonyi csirkemell, gyorsan |
Egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom ez a gyors változat. A lányom egyik kedvence.
A csirkemellet felkockáztam, így 20-25 perc alatt elkészült. Gyors ebédnek vagy vacsorának tökéletes választás.
Hozzávalók
1 kicsontozott csirkemell
30 dkg gomba
1 vöröshagyma
1 nagy pohár tejföl
1 csapott kanál liszt
2 gerezd fokhagyma
1 t.k. pirospaprika
1 t.k. füstölt paprika
1 k.k. majoránna
1 t.k. só
1/2 k.k. bors
1/2 csokor petrezselyem
kevés víz
1 csomag fodros nagy kocka
20 dkg túró
1 kis pohár tejföl
só
víz
1 jégcsap retek
só
2 dl víz
2-3 e.k. ecet
1 e.k. cukor v. édesítő
bors
petrezselyem
Elkészítés
A hagymát tisztítsuk és aprítsuk.
Kevés olajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet.
Pirítsuk le, majd adjuk hozzá a fűszereket és öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi.
A gombát tisztítsuk és szeleteljük.
Amikor felforrt a ragu, adjuk hozzá a gombát.
Hagyjuk 15 percet rotyogni.
A tejfölt keverjük el a liszttel, majd hőkiegyenlítsünk. Kanalazzunk a tejfölhöz forrásban levő léből és keverjük csomómentesre, ezt ismételjük meg párszor, majd öntsük az ételhez.
Forraljuk össze, kóstoljuk, ha kell még pótoljunk fűszert.
A tésztát főzzük ki sós vízben.
Szűrjük le.
A túró felét a fél tejföllel és kis sóval keverjük el és adjuk a tésztához és kicsit pirítsuk át. A maradék tejfölt és túrót tálaláskor kínáljuk a tetejére.
A retket gyaluljuk le és sózzuk be.
Hagyjuk állni, majd csavarjuk ki a levét.
Ecetből, vízből és cukorból készítsünk levet.
Adjuk a léhez a kifacsart retket, borsozzuk és petrezselyemmel szórjuk meg (kevés chili is jót tesz neki).
Jó étvágyat!
Hozzávalók
1 kicsontozott csirkemell
30 dkg gomba
1 vöröshagyma
1 nagy pohár tejföl
1 csapott kanál liszt
2 gerezd fokhagyma
1 t.k. pirospaprika
1 t.k. füstölt paprika
1 k.k. majoránna
1 t.k. só
1/2 k.k. bors
1/2 csokor petrezselyem
kevés víz
1 csomag fodros nagy kocka
20 dkg túró
1 kis pohár tejföl
só
víz
1 jégcsap retek
só
2 dl víz
2-3 e.k. ecet
1 e.k. cukor v. édesítő
bors
petrezselyem
bakonyi csirkemell túrós csuszával |
Elkészítés
A hagymát tisztítsuk és aprítsuk.
Kevés olajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet.
Pirítsuk le, majd adjuk hozzá a fűszereket és öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi.
A gombát tisztítsuk és szeleteljük.
Amikor felforrt a ragu, adjuk hozzá a gombát.
Hagyjuk 15 percet rotyogni.
A tejfölt keverjük el a liszttel, majd hőkiegyenlítsünk. Kanalazzunk a tejfölhöz forrásban levő léből és keverjük csomómentesre, ezt ismételjük meg párszor, majd öntsük az ételhez.
Forraljuk össze, kóstoljuk, ha kell még pótoljunk fűszert.
A tésztát főzzük ki sós vízben.
Szűrjük le.
A túró felét a fél tejföllel és kis sóval keverjük el és adjuk a tésztához és kicsit pirítsuk át. A maradék tejfölt és túrót tálaláskor kínáljuk a tetejére.
A retket gyaluljuk le és sózzuk be.
Hagyjuk állni, majd csavarjuk ki a levét.
Ecetből, vízből és cukorból készítsünk levet.
Adjuk a léhez a kifacsart retket, borsozzuk és petrezselyemmel szórjuk meg (kevés chili is jót tesz neki).
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése