2016. január 30.

NARANCSOS CITROMKENYÉR (bögrés,főzött citromból és narancsból)

narancsos citromkenyér főzött citromból

A múltkor készítettem főzött narancsból sütit és nagyon nagy sikere volt, ezért most tettem egy kísérletet a főzött citrommal. A narancs teljesen elveszti a keserűségét a főzés alatt, de a citromnak megmarad egy picike kis kesernyés íze. Ami egyáltalán nem zavaró és miután beitta a szirupot a süti, szinte teljesen észrevehetetlen lett, a gyerek is vígan fogyasztotta.
Szerintem ez egy ragyogó színű, állagú és ízű süti lett, tökéletes kísérője egy finom teának. Érdemes kísérletezni vele.
A cukrot és a liszteket egy kisebb méretű bögrével méregettem ki.


Hozzávalók

1 narancs
2 citrom
3 tojás
3/4 bögre cukor
3/4 bögre kukoricaliszt
3/4 bögre liszt
3/4 bögre tej
3/4 bögre olíva vagy étolaj
2 t.k. szódabikarbóna
1 evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál búzadara

szirup

2 citrom leve
5-6 evőkanál cukor


Elkészítés

A narancsot és a citromokat 2 órán át főzzük ( egészben).
Főzés után hűtsük le és öblítsük át, majd aprítógépben pépesítsük és az étolajjal is vegyítsük el a pépet, majd keverjük hozzá a tejet is.
(a pépesített gyümölcs mennyisége 1,5 bögre volt)
A tojásokat habosítsuk ki a cukorral és a citromos péppel ezt is keverjük el.
A liszteket borítsuk egy tálba, keverjük bele a szódabikarbónát és szitáljuk a nedves hozzávalókhoz. Egy spaklival keverjük egyneművé.
Egy hosszúkás formát olajozzunk és lisztezzünk ki és borítsuk bele a masszát.
165 fokon légkeveréssel 45-50 perc alatt süssük készre (tűpróba ajánlott).
A 2 citrom levét facsarjuk ki, adjuk hozzá a cukrot és addig melegítsük, amíg elolvad benne a cukor.
Az elkészült sütit, még melegen egy szívószállal szurkáljuk meg, majd locsolgassuk be a sziruppal, hagyjuk, hogy a lyukakba is lecsorogjon, akkor finom, ha jól beissza magába.
Langyosan és hidegen csodálatosan szeletelhető és 1-2 napig simán megőrzi a puhaságát.

citromkenyér főzött citromból

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat