ázsiai csirkeragu kurkumás pirított rizzsel |
Vettem 1 hatalmas kínai kelt, ez már a harmadik étel amibe belepakolom és még mindig van belőle :) Hálás egy darab, de legközelebb igyekszem majd 1 kisebbet választani.
Aztán, ha a kel kínai, az ételnek is illik hasonló jelleget képviselnie, hát viselt és milyen jól tette .
Hozzávalók
ragu
1 kisebb csirkemell
1 sárgarépa
1/4 kínai kel
1 vöröshagyma
1 csésze zöldborsó (kisebb)
1 nagyobb öntet sűrű osztrigaszósz
2-3 evőkanál sötét szójaszósz
1 t.k. chili pehely
1 k.k. ötfűszerkeverék
2-3 cm friss gyömbér
1 t.k. szecsuani bors
1 t.k. barna cukor
1/2 lime leve
1 t.k. keményítő
1 dl víz
2-3 evőkanál mogyoróolaj
rizs
1 bögre jázmin rizs
2 bögre víz
2 evőkanál olaj
1 t.k. kurkuma
1 kisebb vöröshagyma
1 szál sárgarépa
6-8 kellevél
2 t.k. só
1 marék zöldborsó
2 tojássárgája
2 tojássárgája
A marék szeletelt mogyoró
Elkészítés
A legjobb, ha egy kis időre betesszük a húst a mélyhűtőbe, hogy keményebb legyen, mert így tényleg hajszálvékony szeletekre tudjuk hasogatni, ami ennél az ételnél jól jön.
Mindent aprítsunk fel csíkokra, karikákra, ahogy tetszik.
Tegyünk kevés mogyoróolajat a wokba, hevítsük fel és dobáljuk bele a vékony csirkehúst. 1-2 perc alatt átsül, szedjük ki.
A zöldségeket tegyük a forró woba, kivéve a kínai kelt, mert annak nem kell puhulni.
Locsolgassuk meg a szószokkal, szórjuk rá a fűszereket.
1 dl vízben keverjük el a keményítőt és borítsuk a ragura és adjuk hozzá a csirkét.
Amikor összeforrt jöhet a kel a cukor és a citromlé. Kavarjunk rajta egyet - kettőt és kész.
Kóstoljuk meg a sósságát, ha nem volt elég a szójaszósz sóssága akkor sózzuk meg.
A rizs.
A hagymát fonnyasszuk meg olajon, Adjuk hozzá a vékonyan felcsíkozott répát, keverjük el, kissé pirítsuk, majd jöhet a zöldborsó, nem kell teljesen megpuhítani, hogy legyen mit harapni. Tegyük félre.
A rizst kétszeres mennyiségű vízben főzzük puhára. A vízhez adjuk a sót és a kurkumát, majd lefedve, kis lángon hagyjuk elkészülni.
Az elkészült rizst adjuk a zöldséges keverékhez és nagy lángon pirítsuk át és legvégül keverjük hozzá a felcsíkozott kínai kelt.
Nekem pont volt 2 fölösleges tojássárgám, így az elkészült rizshez forgattam.
Forrón, frissen tálaljuk.
A szeletelt mogyorót pirítsuk le szárazon egy serpenyőben és ezzel szórjuk meg a kitálalt ételt.
A legjobb, ha egy kis időre betesszük a húst a mélyhűtőbe, hogy keményebb legyen, mert így tényleg hajszálvékony szeletekre tudjuk hasogatni, ami ennél az ételnél jól jön.
Mindent aprítsunk fel csíkokra, karikákra, ahogy tetszik.
Tegyünk kevés mogyoróolajat a wokba, hevítsük fel és dobáljuk bele a vékony csirkehúst. 1-2 perc alatt átsül, szedjük ki.
A zöldségeket tegyük a forró woba, kivéve a kínai kelt, mert annak nem kell puhulni.
Locsolgassuk meg a szószokkal, szórjuk rá a fűszereket.
1 dl vízben keverjük el a keményítőt és borítsuk a ragura és adjuk hozzá a csirkét.
Amikor összeforrt jöhet a kel a cukor és a citromlé. Kavarjunk rajta egyet - kettőt és kész.
Kóstoljuk meg a sósságát, ha nem volt elég a szójaszósz sóssága akkor sózzuk meg.
A rizs.
A hagymát fonnyasszuk meg olajon, Adjuk hozzá a vékonyan felcsíkozott répát, keverjük el, kissé pirítsuk, majd jöhet a zöldborsó, nem kell teljesen megpuhítani, hogy legyen mit harapni. Tegyük félre.
A rizst kétszeres mennyiségű vízben főzzük puhára. A vízhez adjuk a sót és a kurkumát, majd lefedve, kis lángon hagyjuk elkészülni.
Az elkészült rizst adjuk a zöldséges keverékhez és nagy lángon pirítsuk át és legvégül keverjük hozzá a felcsíkozott kínai kelt.
Nekem pont volt 2 fölösleges tojássárgám, így az elkészült rizshez forgattam.
Forrón, frissen tálaljuk.
A szeletelt mogyorót pirítsuk le szárazon egy serpenyőben és ezzel szórjuk meg a kitálalt ételt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése