2016. január 13.

CARBONARA SPAGETTI

carbonara spagetti

Ha csak 10 percünk van egy ebéd összedobására, akkor ez a tészta a legmegfelelőbb választás. Sok munka nincs vele, viszont szinte mindenki szereti.

Hozzávalók

35 dkg spagetti
4 tojássárgája
8 dkg bacon (ha van akkor pancetta)
10 dkg parmezán (vagy pecorino)
1 k.k. frissen őrölt bors
1 csipet szerecsendió
1 t.k. olíva
1 dl főzőlé


Elkészítés

A tésztát főzzük ki lobogó, nagyon sós vízben.
A bacont pirítsuk ropogósra egy picike olíván.
A tojások sárgáját tegyük egy tálba, reszeljük bele a sajt 2/3 részét, óvatosan sózzuk, borsozzuk, picike szerecsendiót is reszeljünk bele. 
A kifőtt tésztára borítsuk rá a tojásos keveréket, keverjük el, lazítsuk fel a tészta főzőlevével és vegyítsük el benne a ropogós szalonnát.
Azonnal tálaljuk, forrón fogyasszuk.

Egyszerre csak annyit készítsünk belőle, amennyit azonnal elfogyasztunk.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat