carbonara spagetti |
Ha csak 10 percünk van egy ebéd összedobására, akkor ez a tészta a legmegfelelőbb választás. Sok munka nincs vele, viszont szinte mindenki szereti.
Hozzávalók
35 dkg spagetti
4 tojássárgája
8 dkg bacon (ha van akkor pancetta)
10 dkg parmezán (vagy pecorino)
1 k.k. frissen őrölt bors
1 csipet szerecsendió
só
1 t.k. olíva
1 dl főzőlé
Elkészítés
A tésztát főzzük ki lobogó, nagyon sós vízben.
A bacont pirítsuk ropogósra egy picike olíván.
A tojások sárgáját tegyük egy tálba, reszeljük bele a sajt 2/3 részét, óvatosan sózzuk, borsozzuk, picike szerecsendiót is reszeljünk bele.
A kifőtt tésztára borítsuk rá a tojásos keveréket, keverjük el, lazítsuk fel a tészta főzőlevével és vegyítsük el benne a ropogós szalonnát.
Azonnal tálaljuk, forrón fogyasszuk.
Egyszerre csak annyit készítsünk belőle, amennyit azonnal elfogyasztunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése