2016. január 24.

NARANCSOS KARDAMOMOS MUFFIN

narancsos muffin

Egyszer félszemmel láttam, de inkább csak hallgattam egy műsort, amiben arról volt szó, hogy valaki olyan narancstortát süt, amibe egészben megfőtt narancsok kerülnek. Ennyi maradt meg az emlékeimben, de nem hagyott nyugodni a főzött narancs gondolata, így a tettek mezejére léptem. Végül is torta is lehetett volna belőle, de oly ritkán készítek muffint, ezért döntöttem mellette.
Nagyon finom, szaftos sütemény lett a végeredmény, egy próbát mindenkinek megér :)

Hozzávalók
12 db. muffinhoz

2 egész narancs megfőzve
10 dkg kukoricaliszt
20 dkg liszt
15 dkg cukor
3 tojás
1 t.k. kardamom
1 t.k. sütőpor
1 t.k. szódabikarbóna
1 dl tej
1 dl étolaj v. olíva


Elkészítés

A narancsokat egészben tegyük egy lábasba, öntsük fel vízzel és főzzük 1,5-2 órát. Az íze megmarad, viszont a fehér részek keserűsége elillan. Hűtsük le.
Az aprítógépben pépesítsük a megfőtt narancsokat. Adjuk hozzá a tejet és az olívát, a kardamomot és egyneműsítsük.
A lisztet, a kukoricalisztet, a sütőport és a szódabikarbónát vegyítsük össze.
A tojásokat a cukorral verjük fel a lehető leghabosabbra. Ez eltart pár percig, de így megússzuk a szétválasztást és ugyanazt az eredményt érjük el.
A felvert tojást keverjük el a narancsos péppel, majd apránként szitáljuk hozzá a lisztet, de ezt már egy spaklival keverjük, ne géppel.
Kapszlikat tegyünk a sütőforma mélyedéseibe és egy fagyiskanállal adagoljuk bele a masszát.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra és légkeveréssel süssük készre a sütiket. Nem mértem le pontosan az időt, 20-25 perc lehetett. Tűpróbával ellenőrizzük.
Amikor kihűltek cukormázzal és gyöngyökkel díszíthetjük.
10 dkg porcukrot elkeverünk pár csepp citrom vagy narancslével és ezt csorgatjuk a sütemények tetejére.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...