2016. január 3.

YORKSHIRE PUDDING TORMÁS, KRÉMSAJTOS FÜSTÖLT PISZTRÁNG SALÁTÁVAL

Yorkshire pudding

El sem hiszitek, hogy én ezt a kaját már hány éve ki akarom próbálni. Valamiért az istennek sem  akaródzott elkészülni, aztán most gondoltam egyet és kipróbáltam.
Pofon egyszerű elkészíteni. Az egyik Jamye Oliver műsor adta meg az utolsó löketet, mert egy olyan receptet mutatott, ahol nem kell sokat méregetni. Talán még hívhatnánk bögrés Yorkshire-nak is.
A saláta alapötlete is tőle származik, de a saját képemre formáltam, mert nem emlékeztem már a teljes receptre.

Hozzávalók

3 tojás
annyi liszt amennyi tojás
annyi tej amennyi tojás
1 t.k. só
bors
4-5 evőkanál olaj

saláta

20 dkg krémsajt
15 dkg tejföl
3-4 centis torma
1 citrom reszelt héja
1/4 citrom leve
1 t.k. magos mustár
1/2 t.k. chili pehely
1/2 k.k. só
frissen őrölt bors
25 dkg füstölt pisztráng
pár szem koktél paradicsom
1/4 jég vagy római saláta
1 t.k. kapribogyó
pár mentalevél

Yorkshire pudding

Elkészítés

Yorkshire pudding

A puddind elkészítése pofon egyszerű. Ez a mennyiség 6 darabra elegendő, ha többet szeretnénk emeljük az adagokat arányosan.
Üssünk fel 3 tojást egy üvegpohárba.
Borítsuk egy tálba, de előtte jelöljük be, hogy meddig ért a tojás.
Ugyanebbe a pohárba tegyünk annyi lisztet, ameddig a tojás ért, majd ezt is borítsuk a tálba. Egy habverővel kevergessük el, majd a pohárba öntsünk szintén annyi tejet, amennyi a tojás volt és ezt is borítsuk a tálba.
Sózzuk, borsozzuk, keverjük nagyjából simára.
Közben a muffin formák aljába tegyük 1-2 mm étolajat és tegyük a 200 fokos sütőbe.
Pár percig forrósítsuk, amikor már alaposan serceg az olaj, vegyük ki s töltsük bele a masszát és azonnal dugjuk vissza a forró sütőbe.
Az ajtót ne nyitogassuk, hanem hagyjuk szépen növekedni a tésztát. Gyönyörűen fel fog jönni. Amikor aranybarna, ez k.b. 15-20 perc, már kész is, légkeveréssel sütöttem.


A saláta

Egy tálba tegyük a krémsajtot, adjuk hozzá a tejfölt, reszeljük bele a tormát és keverjük simára. Sózzuk, borsozzuk, reszeljük bele a citromhéjat, facsarjunk bele citromlevet, kanalazzuk hozzá a mustárt, szórjuk bele a chili-t.
A salátát csíkozzuk fel, tépkedjük nagyobb darabokra a pisztrángot, felezzük el a a paradicsomokat, vágjuk durvára a mentát, a kapribogyót kissé mossuk át és vágjuk durvára és keverjük el az egészet.
Elég fanyar salátát kapunk, aki akarja egy kis mézzel enyhítheti. Így is, úgy is finom.
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...