2012. november 18.

CSIRKE CURRY KÓKUSZOS RIZZSEL


Egy időben hetente egyszer került az asztalunkra valami wokban készült étel, mostanában egyre ritkábban. Nem tudom miért hanyagolom, pedig nagyon szeretjük és roppant  gyorsan elkészíthető. Mindig más egy kicsit, attól függ mit találok itthon. Ez most egy igen egyszerű verzió, de annál finomabb.

Hozzávalók

1 csirkemell kifilézve 
1 kápia paprika
1/2 tv paprika
1 zöld paprika
2 szál újhagyma a zöldjével
1 marék kukorica
1 vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk kínai ötfűszer keverék
2 tk mustármag
1-2 ek szójaszósz
1 tk curry
1/2 tk kurkuma
1/2 tk csili
1 doboz kókusztej
1 csésze hosszú szemű rizs
1 ek kókuszreszelék
2 ek mogyoróolaj


Elkészítés

A hagymát apróra vágjuk  és az olajon megfonnyasztjuk. Amikor üveges az összes fűszert a hagymához adjuk és 1 percig pirítjuk. Majd a  felkockázott csirkét is a wokba tesszük és átpirítjuk, öntsük hozzá a szójaszószt. Miután megpirult a csirke minden oldala felöntjük 2 dl kókusztejjel. Alaposan összeforraljuk és a vékony csíkokra vágott zöldségeket  a hagyma zöldjével együtt beletesszük. 2 percet forraljuk, picit sózzuk, ízesítsük kevés reszelt fokhagymával és kész.
A rizst főzzük meg 1 evőkanál kókuszreszelékkel a kókusztejben, sóval ízesítsük. A szokásos módon készül, csak víz helyett kókusztejben főzzük.
Ne, ijedjünk meg, nem lesz erőteljes kókuszos sem a curry sem a rizs. Nagyon kellemesen kiegészülnek az ízek vele.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...