Íz és színkavalkád jellemzi ezt a könnyű, zamatos salátát. Amikor elkezdtem készíteni, még nem tudtam, hogy mi lesz belőle. Vettem egy szép sütőtököt. Felszeleteltem és tepsibe tettem. Itt kezdtem el ötletelni, hogyan tovább. Hirtelen felindulásból, gazdagon megszórtam csilivel, fokhagymával, sóval , rozmaringgal és megsütöttem. Innen már egyenes út vezetett a salátáig.
Hozzávalók
1/2 kaliforniai sütőtök
fokhagyma
rozmaring
oregánó
durvára darált csili
1 lila hagyma
10 dkg dió
1 narancs szeletelve
1 narancs leve
olíva
só, bors
1/2 jégsaláta
passion fruit balzsamecet
Diós, narancsos sütőtöksaláta |
Elkészítés
A tököt felszeleteltem, megszórtam csilivel, sóval, rozmaringgal, kevés oregánóval , meglocsoltam olívaolajjal és megsütöttem. A sütőből kivéve reszeltem rá 2 gerezd fokhagymát, adtam hozzá kevés friss rozmaringot, felkockáztam, jól összekevertem és így hagytam kihűlni.
A salátát felcsíkoztam, a narancsot gerezdekre vágtam, a salátához adtam, majd a kihűlt sütőtököt is. A lila hagymát vékonyan szeleteltem a tetejére tettem. A másik narancs levét ráfacsartam, megszórtam csilivel, kevés oregánóval, lelocsoltam olívával és a balzsamecettel. Tálalás előtt megpirítottam a diót és alaposan megszórtam vele.
A ropogós jégsaláta remekül illett hozzá.
Nálunk húsmentes nap volt, ezért kelkáposztás fasírt került mellé. Ugyanúgy készült, mint a kelkáposztás tócsni, csak sűrűbb volt és zsemlemorzsába hempergettem.
Ez megint nem semmi! Mindig lenyűgöz a konyhai kreativitásod és bátorságod... :)
VálaszTörlésNagyon kedves tőled, hogy ezt írod:)Tényleg nagyon szeretek variálni az alapanyagokkal!
VálaszTörlésNagyon különleges és nagyon finom is lehet a salátád, szívesen megkóstolnám! :)
VálaszTörlésKöszönöm Hankka, tényleg finom volt. Szívesen küldenék neked egy kis kóstolót.)
VálaszTörlés