Ezeken a hűvös napokon igen csak jól tud esni egy tányér forró, gőzölgő húsleves. Nálam a favorit a vargányás marhahúsleves, de a család a nyaklevesre esküszik. A lényeg ma libát kellett enni, mert ha nem, akkor éhesek leszünk egész évben. Nem szeretnék éhezni- mondjuk a súlyomnak nem ártana egy kis éhezés- ezért összedobtam ezt a levest.
Hozzávalók
1 kg libanyak
1 kg csirkenyak
5 sárgarépa
3 fehérrépa
1 karalábé
1 zeller + zöldje
1 cs. petrezselyem
1 vöröshagyma
só, bors
pici gyömbér
1 cs. csigatészta
Elkészítés
A húsokat egy nagy 8 literes fazékba tesszük és felforraljuk. Lehabozzuk és lassú tűzön főzzük. 1 óra elteltével bezöldségeljük, fűszerezzük és még 2-3 órát főzzük. A tésztát kifőzzük, tányérokba tesszük, a levest rámerjük, gazdagon megszórjuk petrezselyemmel és jóízűen elfogyasztjuk.
Én mindig sokáig főzöm a húsleveseket, mert akkor lesz igazán finom. Mindenki fűszerezze, ahogy megszokta és szereti, de egy picike kis gyömbér( csak módjával) dob az ízén. Akkor lett volna az igazi, ha maceszgombóccal tálalom, de semmi nem volt itthon hozzá. Majd legközelebb:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése