2012. november 13.

KARAMELLES MUFFIN


Van nekem egy muffin receptekkel teli könyvem és abból néztem ki ezt a receptet. Életemben először nem variáltam semmit rajta (kivéve az ananászt). A végeredmény finom valami lett, de semmi köze a muffin-hoz. Egy sült puding lett, ami nagyon puha. Tökéletesen elképzelem egy torta alapnak vagy egy rétegnek egy tortában, vagy egy pite formában megsütve tele pakolva karamellizált gyümölccsel, de semmiképp nem muffin. Fogyasztása közben vonatkoztassunk el a formától. Azért más alakzatban is készült, az már elfogadható és szerintem nagyon szép lett. 
A tészta úgy folyik mint a víz, így kancsóból öntöttem a formákba. Megijedtem az állagtól, de megsült.  A jó benne, hogy a nagyon mintás szilikonokban gyönyörűen felveszi a mintát és könnyen kijön. A gyereknek pedig nagyon ízlett.

Hozzávalók

20 dkg liszt
2 tasak keremellízű főzős puding
2 teáskanál sütőpor
10 dkg vaj+ 5dkg
2 tojás
3 dl tej
15 dkg cukor +10 dkg
ananász darabok (elhagyható)Elkészítés

A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a tojással, tejjel és a 15 dkg cukorral. Majd hozzáadjuk a lisztet, pudingot és sütőport. A sütőt hőlégkeverésen 170 fokra melegítjük és 20 perc alatt megsütjük. Én szilikonban sütöttem, így nem kellett kikenni a formát. 12 db lett úgy, hogy tele öntöttem a formákat. Sütés után picit összeestek.
A cukrot megkaramellizáltam 1 ek. víz hozzáadásával, majd a vajat elkevertem vele, az ananászokat sütöttem benne 3 percig. A karamellbe mártottam a sütik tetejét és egy- egy ananásszal díszítettem. Finom volt a máz, mert átvette a gyümölcs ízét is.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...