Gyors és finom:) A lányom nagy kedvence. Az otthon található maradék sajtok remek hasznosítása. Én elég sok szószt készítettem, így egy gnocchi-ra való adag is kijött belőle. Sok fűszer nem került bele, a sajtok íze dominált és így volt jó.
Hozzávalók
1 csirkemell felcsíkozva
csirke fűszerkeverék
só, bors
3 féle sajt ízlés szerint kb 20 dkg
1 ek liszt
1 ek vaj
1,5 -2 dl tej
1 csipet szerecsendió
10 dkg bacon
burgonyapüré
Elkészítés
A csirkét fűszerezzük be sóval, borssal és csirke fűszerkeverékkel, és kevés olajon forró serpenyőben hirtelen süssük ki. A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, adjuk hozzá a lisztet és öntsük
fel tejjel. Besamelt készítünk, ez az alapja a sajtszósznak. A besamelt ízesítsük sóval kevés szerecsendióval, majd reszeljük bele a sajtokat. Nálam Pannónia, Parmezán és Trappista került bele. Sűrűn kevergetve olvasszuk fel, ha túlsűrűnek találjuk hígítsuk még tejjel. A legvégén én nagyon pici kockákra vágott Pannóniát tettem még bele, de ezzel már nem főztem. Szeretem, ha vannak pici darabok benne, a hőtől megpuhul.
A kisült csirkéket forgassuk át benne, vagy csak öntsük le gazdagon a szósszal, ahogy jólesik.
A Bacon-t 3-4 cm-es darabogra vágjuk és ropogósra sütjük.
A burgonyapürét most nem írnám le, mindenki készítse, ahogy szokta, csak keverjünk hozzá kevés reszelt sajtot is.
Tálaláskor szórjuk meg az ételt a ropogós bacon-el, nagyon fincsi lesz tőle.
Imádom így ránézésre, nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésTényleg az Hankka. egyszerű és nagyszerű:)
VálaszTörlésÉn is szívesen megkóstolnám, sőt!Meg is fogom, mert felírtam a receptet!:)
VálaszTörlésAkkor jó étvágyat hozzá neked is kedves Erika:)
VálaszTörlésAz a háromsajtos mártás igencsak kedvemre lenne!
VálaszTörlésKöszönöm Anazar:)
VálaszTörlés