2012. november 22.

MINI PAVLOVA (BLOGKÓSTOLÓ 6)


Barbi a Blogkóstoló 6. fordulójának házasszonya, megkért minket, hogy igyekezzünk elkészíteni a kisorsolt blogokról választott ételeket, mivel nem szeretné az ünnepi előkészületeket összefoglaló írással tölteni. Ami teljesen jogos kérés volt részéről. Ráadásul Ő már el is készült a saját ételéve, így igyekeznem kellett. Én a  Főzök- sütök- mosogatok  4Gyerek blogját kaptam.
Bevallom nem volt időm alaposan kitanulmányozni, mert rengeteg minden található nála.  Az idő pedig sürgetett. Megpillantottam a Pavlovát és nem is keresgéltem tovább. Szeretjük nagyon, de valahogy kimaradt a repertoárból. Ez most egy remek alkalom volt az elkészítésére.
A másik esemény pedig, hogy ez a 200. bejegyzésem a blogon!  Szép kerek szám, de még mindig úgy érzem, hogy nem vagyok elég szapora és sehol se vagyok még! Nem baj, szép apránként talán felkerül minden, amit szeretnék:) Lassacskán ti is szaporodtok kedves olvasóim, ami annyira jó érzés, hogy bizalmat szavaztatok nekem. Nagyon szépen köszönöm nektek!!


Az eredeti receptet ITT találjátok meg!

Természetesen látványosabb lett volna, ha friss eper, málna kerül rá, de abból gazdálkodtam, amit találtam, de így is nagyon finom volt!

Hozzávalók 14 db

4 tojásfehérje
12 dkg cukor 
1 tk ecet
meggy 
1 alma
20 dkg mascarpone
2 -3 dl tejszín
1-2 ek cukor (nyírfa)
vaníliakivonat
kevés gyümölcsöntet
cukorgyöngy

Elkészítés

A fehérjéket félig felverjük, majd a cukrot  apránként hozzáadjuk és végül az ecetet. Addig verjük elektromos habverővel, amíg szép fényes, sűrű habot kapunk. 
A sütőlemezre sütőpapírt fektetünk, a habot habzsákba tesszük és csigavonalakból köröket rajzolunk belőle. Én peremet is készítettem, a korongok szélét körbehúztam még egy réteg habbal, így volt helye a krémnek.
120 fokos sütőben 1 órát sütöttem, közben szorgosan nyitogattam az ajtót, hogy a gőz tudjon távozni. A kész  habcsókokat a sütőben hagytam kihűlni.
Kétfélét készítettem. Az egyiket csak kevés vaníliával és cukorral ízesített tejszínnel töltöttem, meggyel és almával díszítettem. 2 ek. eperlekvárt kevés vízzel felmelegítettem és ezzel öntöztem meg, majd megszórtam cukorgyönggyel.
A másikat pedig úgy készítettem, hogy a  mascarponét elkevertem cukorral és a maradék vaníliás tejszínnel. Megtöltöttem ezzel a krémmel, meggyel díszítettem és tejszínhabbal, majd cukorgyönggyel.
 Csak szervírozás előtt szabad a krémekkel megtölteni, mert egy idő után átnedvesedik a habcsók!
Érdemes elkészíteni, mert nagyon finom desszert. 
Köszönöm a receptet:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...