Csatni őrületben szenvedek. Folyton mindenből készítek. A szilvás volt idáig a nagy kedvenc, de ez a narancsos most hihetetlen sikert aratott. Karácsonyi sültek mellé is ideális választás lehet. Nálunk citromos csirke volt almás serpenyős burgonyával a kísérő. Itt olvashatod a kíséretet.) Szenzációs volt együtt. Aki szereti az édeskés, csípős ízeket, annak szívből ajánlom kipróbálásra.
Hozzávalók
4 narancs
2 alma
1 citrom
1/2 dl narancslé
3 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt rozmaring
3-4 ek. cukor
1 piros csilipaprika
2 ek balzsamecet
1/2 tk kakukkfű
1 tk fahéj
1/2 tk őrölt szegfűszeg
2 tk kandírozott narancshéj
Elkészítés
A narancsokat tisztítsuk meg. Szabadítsuk meg minden hártyától és fehér résztől, majd vágjuk apró kockákra. Az almát szintén kockázzuk picikre és azonnal facsarjuk rá a citrom levét. Tegyük egy fazékba a naranccsal együtt. Öntsük hozzá a narancslevet és kezdjük el főzni. Minden adalékot tegyünk hozzá, kivéve a kandírozott narancshéjat. A csilinek szedjük ki a magját, mert hihetetlen erős lesz tőle. A fokhagymát reszeljük bele. A fűszereket kedvünkre variálhatjuk, nekem így ízlett. 5-6 perc forralás után kissé turmixoljuk össze, de nem kell teljesen pépesre, a kandírozott narancshéjat is hagyjuk darabosra benne. Nekem elég híg lett, ezért kevés keményítővel sűrítettem rajta.
Ezt biztosan szeretném én is, ünnepek után ki fogom próbálni!
VálaszTörlésHelyes Marisz:)
VálaszTörlésMár a hozzávalókat olvasva is nagyon finomnak tűnik, hát még a képeket elnézve! :)
VálaszTörlésKöszönöm Hankka! Tényleg nagyon, de nagyon finom volt:)
VálaszTörlés