A világ legegyszerűbb, legfinomabb és leggyorsabb tésztaételét hoztam el nektek. Hasonló már van a blogon, de ez az alap. Nem is értem, hogy miért nem került fel idáig. Tényleg 10 perc az elkészítése, picike fűszer kerül csak bele, hogy a vargánya csodás zamatát hagyjuk érvényesülni. Semmi díszítés, semmi ceremónia, csak egyszerűen szedjük tányérra és hagyjuk magunkat kényeztetni.
Hozzávalók
1 csomag penne (durum)
1 csirkemell
1 kisebb vöröshagyma
2,5 dl tejszín
5 dkg szárított vargánya
oregánó
pici csili
só
kevés olíva
1 öntet fehérbor
Elkészítés
Főzzük meg sós vízben a pennét. Közben pedig a csirkét kockázzuk 2 cm-es darabokra és olíván pirítsuk le. A gombát forró vízbe áztassuk pár percig. A hagymát vágjuk nagyon apróra és tegyük a megpirult csirke mellé. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg oregánóval. Amikor már a hagyma üveges adjuk hozzá a beáztatott gombát ás a gomba áztatóvizét is!!! Öntsük fel a tejszínnel, szórjunk bele pici csilit és öntsünk rá pici fehérbort. Forraljuk 3-4 percet, majd adjuk hozzá a kifőtt pennét, keverjük össze és tálaljuk. Bő 4 adag lesz belőle. Aki szereti reszeljen rá parmezánt, de nélküle is tökéletes.
Természetesen, ha van friss vargányánk az a legjobb, de én akkor is teszek hozzá kevés szárítottat, mert annak nagyon intenzív az íze.
Jó étvágyat!
kevés olíva
1 öntet fehérbor
Elkészítés
Főzzük meg sós vízben a pennét. Közben pedig a csirkét kockázzuk 2 cm-es darabokra és olíván pirítsuk le. A gombát forró vízbe áztassuk pár percig. A hagymát vágjuk nagyon apróra és tegyük a megpirult csirke mellé. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg oregánóval. Amikor már a hagyma üveges adjuk hozzá a beáztatott gombát ás a gomba áztatóvizét is!!! Öntsük fel a tejszínnel, szórjunk bele pici csilit és öntsünk rá pici fehérbort. Forraljuk 3-4 percet, majd adjuk hozzá a kifőtt pennét, keverjük össze és tálaljuk. Bő 4 adag lesz belőle. Aki szereti reszeljen rá parmezánt, de nélküle is tökéletes.
Természetesen, ha van friss vargányánk az a legjobb, de én akkor is teszek hozzá kevés szárítottat, mert annak nagyon intenzív az íze.
Jó étvágyat!
Azért ezek az egyszerűen és főleg gyorsan elkészíthető ételek is nagyon finomak tudnak lenni, egy-egy sietős napon tökéletes vacsora! :) Guszta! :)
VálaszTörlésAhogy írod Hankka! Mi nagyon szeretjük, nem lehet vele hibázni:)
VálaszTörlés