2012. december 11.

TEJSZÍNES VARGÁNYÁS PENNE CSIRKÉVEL


A világ legegyszerűbb, legfinomabb és leggyorsabb tésztaételét hoztam el nektek. Hasonló már van a blogon, de ez az alap. Nem is értem, hogy miért nem került fel idáig. Tényleg 10 perc az elkészítése, picike fűszer kerül csak bele, hogy a vargánya csodás zamatát hagyjuk érvényesülni. Semmi díszítés, semmi ceremónia, csak egyszerűen szedjük tányérra és hagyjuk magunkat kényeztetni. 

Hozzávalók

1 csomag penne (durum)
1 csirkemell
1 kisebb vöröshagyma
2,5 dl tejszín
5 dkg szárított vargánya
oregánó
pici csili

kevés olíva
 1 öntet fehérbor


Elkészítés

Főzzük meg sós vízben a pennét. Közben pedig a csirkét kockázzuk 2 cm-es darabokra és olíván pirítsuk le. A gombát forró vízbe áztassuk pár percig. A hagymát vágjuk nagyon apróra és tegyük a megpirult csirke mellé. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg oregánóval. Amikor már a hagyma üveges adjuk hozzá a beáztatott gombát ás a gomba áztatóvizét is!!! Öntsük fel a tejszínnel, szórjunk bele pici csilit és öntsünk rá pici fehérbort. Forraljuk 3-4 percet, majd adjuk hozzá a kifőtt pennét, keverjük össze és tálaljuk. Bő 4 adag lesz belőle. Aki szereti reszeljen rá parmezánt, de nélküle is tökéletes.
Természetesen, ha van friss vargányánk az a legjobb, de én akkor is teszek hozzá kevés szárítottat, mert annak nagyon intenzív az íze.
Jó étvágyat!


2 megjegyzés:

  1. Azért ezek az egyszerűen és főleg gyorsan elkészíthető ételek is nagyon finomak tudnak lenni, egy-egy sietős napon tökéletes vacsora! :) Guszta! :)

    VálaszTörlés
  2. Ahogy írod Hankka! Mi nagyon szeretjük, nem lehet vele hibázni:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...