A bejgli is olyan, mint a palacsinta vagy a kevert sütik. Mindenkinek van saját bevált receptje. Én életemben először ezt próbáltam ki, kb. 15 éve és annyira bejött, hogy még nem is próbáltam máshogy. Ez igazából kalácstészta, puha, könnyű. Még sosem okoztam senkinek csalódást ezzel. Sőt a családban mindenki leszokott a bejglisütésről, mert ezt szeretik. Ami valahol nagyon jó érzés, de rengeteg munkával jár, hogy mindenki asztalára jusson bőséggel.
A tészta elkészítése fázisfotókkal itt megtalálható.
Hozzávalók
4 rúd
Tészta
60 dkg liszt
25 dkg margarin
2,5 dkg élesztő
0,5 dl rum
8 dkg cukor
3 tojássárgája
1,5 dl tej
1 tojás a lekenéshez.
Máktöltelék
40 dkg darált mák
1 evőkanál méz
15 dkg cukor
4-5 evőkanál szilvalekvár
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja
1 marék aszalt szilva
(esetleg kandírozott narancshéj)
picike fahéj
1 dl tej
Elkészítés
A tésztát elkészítjük előző nap a csokoládés gesztenyés bejglinél leírtak szerint.
Máktöltelék.
A mákot daráljuk le. Adjuk hozzá a cukrot, és az összes leírt ízesítőt. A szilvát vágjuk apró darabokra. A tejet forraljuk fel és öntsük le vele a mákos keveréket. Szilva helyett szoktam beletenni meggyet, vagy aszalt áfonyát. Nagyon finom málna vagy meggylekvárral is. Mindenki variálhatja ízlése szerint. Én most azt írtam le, ahogy ezt készítettem. Szerintem nagyon finom lett.
A pontos összeállítás és elkészítés megtalálható már a blogon, ezért most nem részletezem. Katt ide!
Celofánba csomagolva egy szép masnival átkötve remek ajándék lehet :)
Celofánba csomagolva egy szép masnival átkötve remek ajándék lehet :)
Hát, nem is csodálom, hogy ennyire szeretitek, nagyon guszta, látszik rajta, hogy mennyire finomságos! :)
VálaszTörlésIgyekszem finomra készíteni. Néha a kinézetével akadnak problémáim, időnként kireped, néha lelapul.... Mindig ugyanúgy csinálok mindent a tésztával és mégis:(
VálaszTörlés