2012. december 28.

KORHELYLEVES


Szilveszter, akkor korhelyleves és lencse. Most a levest osztom meg veletek. Semmi különös, szerintem mindenki ismeri, de nagyon finom.

Hozzávalók

30- 40 dkg savanyú káposzta
1 szál füstölt kolbász
25 dkg füstölt csülök vagy tarja
3 pár frankfurti virsli
3 dl tejföl
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 db babérlevél
só, bors
2 kk pirospaprika
1 tk kömény
1 tk majoránna
1,5 l víz
1 csapott ek liszt


Elkészítés

A kolbászt karikázzuk fel. A hagymát tisztítsuk és kockázzuk fel. Nekem volt maradék csülköm itthon, a karácsonyi kocsonyából és töltött káposztából. Akinek nincs, az tegyen bele főtt, füstölt tarját vagy sertéscombot.  A felkarikázott kolbászt pirítsuk zsírjára és ebbe dobjuk a hagymát. Dinszteljük meg és tegyük hozzá a felkockázott csülköt, majd a kimosott káposztát. Pár percig hagyjuk együtt dinsztelődni, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, ez kb. 1,5- 2 liter.Adjuk hozzá az összes fűszert és főzzük fél órát.  A tejfölt keverjük simára a liszttel és hőkiegyenlítéssel adjuk a forrásban lévő leveshez. A virslit karikázzuk fel és a habarás után tegyük a fazékba. Forraljuk 2 percig a habarással és virslivel és el is készült. 




No, meg egy kis karifa:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...