2012. december 4.

SAJTTAL TÖLTÖTT HÚSGOLYÓK FOKHAGYMÁS TEJBEN SÜLT SAJTOS BURGONYÁVAL SZILVA CSATNIVAL BOLONDÍTVA


Roppant egyszerű, teljesen hétköznapi alapanyagokból készült, de így együtt valami szenzációs volt! Boldogan burkolta mindenki és igen hamar elfogyott. Lányom kérte, hogy a lehető leghamarabb ismételjük. 
Írhatnám, hogy fasírt krumplival, de azért egy kis csavarral. 

Hozzávalók

60 dkg sertés marha darált vegyesen
25 dkg szikkadt kenyér
1 tojás
só, bors
piros paprika
majoránna
4+4 gerezd fokhagyma
sajtok kb. 25- 30 dkg (legjobb vegyesen)
prézli a forgatáshoz
60 dkg burgonya
2 dl tej
pici szerecsendió
olaj a sütéshez
szilva csatni


Elkészítés

Azért használom vegyesen a marhát és a sertést, mert így sokkal jobb az íze. A kenyeret beáztatjuk, kinyomkodjuk és egy tálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a darált húst, beleütünk egy tojást, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, a fokhagymákat lereszeljük és alaposan összedolgozzuk. Nem vittem túlzásba a fűszerezést, mert a marha megadja az ízét, csak arra vigyázzunk, hogy ne legyen sótlan. A sajt felét 1 cm-s kockákra vágjuk. Pici húsmasszát a tenyerünkbe lapogatunk, a közepébe teszünk egy sajtdarabot és gombócot formázunk belőle. Gondosan dolgozzuk össze, mert a sajt könnyen kiszökik belőle! A gombócokat egyenként a morzsába forgatjuk és bő olajban rozsdabarnára sütjük. A morzsa ropogósra pirul, a sajt pedig szétfolyik a belsejében.
A burgonyát meghámozzuk és vékony szeletekre karikázzuk. Hőálló tálkába rakosgatjuk. Soronként sózzuk és meghintjük reszelt sajttal. A tejbe reszelünk fokhagymát, összekeverjük, adunk hozzá egy csipet szerecsendiót és leöntjük a burgonyát. Elég a felső réteg burgonyáig önteni, nem kell, hogy ellepje. A tetejét alaposan megpakoljuk reszelt sajttal és 180 fokos sütőben szép barnára pirítjuk. A tetején ropog a sajt, a krumpli belül puha, krémes lesz.
Mi szilva csatnival fogyasztottuk, és valami isteni volt együtt,  de aki nem szereti természetesen hagyja ki, önmagában is finom.
A szilva csatni receptje ITT olvasható!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat