2014. április 7.

MEDVEHAGYMÁS TÚRÓS CSUSZA

túrós csusza medvehagymával

Tudom, mindenki fogja a fejét, hogy már megint medvehagyma!!! Igen, megint medvehagyma, de nem tehettem mást, meg kellett osztanom ezt a bejegyzést, mert annyira finom, hogy nem tarthatom meg magamnak :)
Úgy látszik medvehagyma és bonbon váltakozik most nálam, de leszokom róla, ígérem :)

Hozzávalók

1 csomag fodros nagy kocka
25 dkg tehéntúró
1 nagy  doboz tejföl
10 dkg füstölt szalonna
8-10 medvehagymalevél
2-3 evőkanál medvehagyma pesto

víz

medvehagymás túrós csusza

Elkészítés

A tésztát főzzük ki lobogó sós vízben (de ne főzzük szét !!).
A szalonnát kockázzuk fel és pirítsuk zsírjára.
A kisült tepertőt szedjük ki a zsírból.
A túró 2/3 részét keverjük el a tejföl 1/3 részével és a medvehagyma pestoval.
A kifőtt tésztát borítsuk a szalonnazsíros serpenyőbe, alaposan forgassuk át a zsírban és kissé pirítsuk át.
Adjuk hozzá az elkevert túrót, jól melegítsük és keverjük össze.
Szedjük tányérokra, a maradék túrót és tejfölt oszlassuk el a tésztahalmokon, szórjuk meg a tepertővel, ha akad még friss medvehagymánk, azt is aprítsunk a tetejére.
Érdemes kipróbálni, mert könnyen, gyorsan elkészíthető és nagyon finom.



Jó étvágyat :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...