2014. április 11.

TOJÁSSAL TÖLTÖTT VAGDALT TAVASZI HANGULATBAN BULGURRAL

tojással töltött vagdalt tavaszi hangulatban

Nem igazán különleges, de mélyhűtőt pakoltam és rengeteg zöldborsót találtam, így hirtelen ötlettől vezérelve belegyúrtam a masszába, aztán persze a medvehagyma sem maradhatott ki és ha, már lúd legyen kövér... egy nagy adag snidling is belekeveredett :)

Hozzávalók

1 kg sertés darált
30 dkg zöldborsó
1 kisebb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagy adag medvehagyma
1 nagy adag snidling
1 marék petrezselyem
1 tojás
2 t.k. só
1 t.k. bors
1 e.k. pirospaprika
1 t.k. füstölt paprika
1 k.k. majoránna
3 szikkadt kifli
5 főtt tojás
kevés zsemlemorzsa

1 csomag bulgur
20 dkg zöldborsó
petrezselyem
snidling
1/2 k.k. szárított oregánó
1/2 v.hagyma
víz


Elkészítés

A tojásokat keményre főzzük.
Egy tálba borítjuk a húst.
A kifliket beáztatjuk.
Mindent apróra vágunk.
A beáztatott kifliket kifacsarjuk és a húshoz adjuk. Befűszerezzük, minden felaprított hagymát és zöldet hozzáadunk és 1 tojást beleütünk. Alaposan összegyúrjuk. Legvégül a fagyos zöldborsót is beledolgozzuk.
Óvatosan nyaljuk meg az ujjunkat, hogy megnézzük elég sós-e, mert utólag már nem igazán lehet ízesíteni!
Egy tepsit leolajozunk, meghintjük zsemlemorzsával és  a massza felét egy vastag csíkban ráhelyezzük.
A megtisztított tojásokat végigrakjuk a húsmasszán, aztán beborítjuk a másik felével.
Vizes kézzel csinosra formázzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és 180 fokos sütőben szép aranybarnára sütjük.
Érdemes pihentetni sütés után, mert melegen nem lehet szépen szeletelni!

A hagymát pici olajon megdinszteljük, rászórjuk a bulgurt, megkevergetjük, majd hozzáadjuk a zöldborsót és felöntjük legalább dupla mennyiségű vízzel. Lefedjük és kis lángon 6-8 percet főzzük, ha kell pótoljuk a vizet. Elzárjuk a lángot és fedő alatt hagyjuk még párolódni. Amikor elkészült snidlinggel és petrezselyemmel megkoronázzuk.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat