2014. április 19.

PÁCOLT RÓZSASZÍN TOJÁSOK PÁCOLT FETÁVAL TÖLTVE

pácolt rózsaszín tojások

Meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt. Valami hihetetlen módon vonzódom a színes ételekhez, így nem hagyhattam ki ennek a csodának az elkészítését. Nem az én fejemből pattant ki a pácolás ötlete,  a Kifőztük magazinban pillantottam meg és azonnal a tettek mezejére léptem. A töltelék már a saját agyszüleményem, de mondanom se kell, hogy ebből nem lehet eleget készíteni, mert amilyen szép, még attól is finomabb. Próbáljátok ki, isteni :)

Hozzávalók

páchoz

6 főtt tojás (lehet több is, sőt..)
1 liter víz
3 babérlevél
1 dl fokhagymás ecet
3 evőkanál édesítő vagy cukor
6 szem borókabogyó
16 szem tarka bors (egész)
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 cékla

töltelék

medvehagyma pesto-ban pácolt feta


Elkészítés

A tojásokat főzzük meg.
A páchoz tegyük egy lábasba a vizet, adjuk hozzá a fűszereket, ecetet és édesítőt és forraljuk össze. (kóstoljuk meg, hogy elég ecetes és ízes-e, ha kell pótoljuk a hiányzó ízt).
A hagymát szeleteljük fel, a céklát kockázzuk.
A fűszeres levet öntsük egy üvegbe, tegyük bele a felkockázott céklát, a felvágott hagymát és fokhagymagerezdeket. keverjük jól össze, majd helyezzük bele a még meleg, de már megtisztított tojásokat. Hagyjuk kihűlni, majd fedjük le és tegyük a hűtőbe 3 napra.

céklával festett tojások

Vágjuk ketté a színes tojásokat. Óvatosan vegyük ki a sárgákat, amiket egy tálkába teszünk. Adjuk hozzá a pácolt fetát némi pesto-val és egy villával törjük össze és dolgozzuk össze egymással. Ezzel az eleggyel töltsük meg a tojásokat. Egy-egy szelet rózsaszín hagymával, amit a pácléből nyertünk és petrezselyemmel díszítsük.
Önmagában, vagy köretként is tökéletes. Biztos siker :)
A cékla íze nem érződik a végtermékben.



kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...