Sajt és szőlő, csak finomságos lehet. Én nagyon imádom ezt a kombót. Gyorsan és egyszerűen elkészül, biztos vele a siker főleg, ha még egy kis pirított dió is kerül rá.
Hozzávalók
fejenként 2 szelet csirkemell
só
bors
gyros fűszerkeverék
2 e.k. olíva
1 e.k. extra szűz olíva
1 e.k. liszt
3 dl tej
1 k.k. dijoni mustár
1 öntet fehérbor
10 dkg cheddar
frissen őrölt bors
leheletnyi chili
1/2 k.k. só
1 csipet szerecsendió
1 kisebb fürt mézédes szőlő
(pirított dió)
1 bögre jázmin rizs
1 e.k. étolaj
1 k.k. só
2 bögre víz
1 bögre jázmin rizs
1 e.k. étolaj
1 k.k. só
2 bögre víz
Elkészítés
A rizst egy kanál olajon forgasd át, majd öntsd fel dupla mennyiségű vízzel, adj hozzá 1 k.k. sót és forrald fel. 2 perc forralás után, vedd kicsire a lángot alatta és tégy rá egy fedőt. 8 perc múlva zárd el a tüzet, de ne vedd le a tetőt, hagyd a gőzben 10 percet. Az elkészült rizst egy villával tudod fellazítani.
A húsokat fűszerezd be, majd hirtelen süsd ki kevéske olívában.
A vajat tedd egy kis lábasba és olvaszd meg, add hozzá a lisztet, majd adagonként a tejet-egy besamelmártás kell készíteni.
Ízesítsd a hozzávalókkal, öntsd nyakon a borral, forrald ki, majd legvégül add hozzá a sajtot. Zárd el a tüzet alatta és keverd el benne a szőlő nagy részét.
Tálalás előtt érdemes a sajtszószban átforgatni a csirkehúst.
A maradék szőlőt szórd az étel tetejére.
Akkor még finomabb, ha pirított dióval is meghinted.
A rizst egy kanál olajon forgasd át, majd öntsd fel dupla mennyiségű vízzel, adj hozzá 1 k.k. sót és forrald fel. 2 perc forralás után, vedd kicsire a lángot alatta és tégy rá egy fedőt. 8 perc múlva zárd el a tüzet, de ne vedd le a tetőt, hagyd a gőzben 10 percet. Az elkészült rizst egy villával tudod fellazítani.
A húsokat fűszerezd be, majd hirtelen süsd ki kevéske olívában.
A vajat tedd egy kis lábasba és olvaszd meg, add hozzá a lisztet, majd adagonként a tejet-egy besamelmártás kell készíteni.
Ízesítsd a hozzávalókkal, öntsd nyakon a borral, forrald ki, majd legvégül add hozzá a sajtot. Zárd el a tüzet alatta és keverd el benne a szőlő nagy részét.
Tálalás előtt érdemes a sajtszószban átforgatni a csirkehúst.
A maradék szőlőt szórd az étel tetejére.
Akkor még finomabb, ha pirított dióval is meghinted.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése