2017. december 21.

TÚRÓS CSILLAGOK

túrós-sós csillagok

A nagy karácsonyi bejgli sütés közepette született egy kis sós rágcsa is, természetesen csillagalakzatban, hogy megadjam a stílusát. Persze, lehet stanglinak is elkészíteni, de szerintem nagyon helyesek ezek a csillagok.

A nem igazán szép képek oka, hogy még mindig beteg a fotómasinám 😿

Hozzávalók

50 dkg liszt
50 dkg túró
25 dkg vaj vagy margarin
4 k.k. só
1 k.k. bors
1 tojás
1/2 zacskó sütőpor


tetejére

1 tojás a lekenéshez
reszelt sajt (füstölt)
fehér szezám
fekete szezám



Elkészítés

A hozzávalókat (hidegen) gyúrd össze. Minden mehet bele egyszerre.
Könnyű dolgozni a tésztával, hamar összeáll.
Természetesen lehet ízesíteni még zöld fűszerekkel, csilivel, köménnyel....bármivel, amit szeretsz.
Amikor összeáll a tészta, nem kell tovább nyomorgatni, hanem mehet bele egy zacskóba és a hűtőben pihenni. 1-2 óra elég neki, de akkor sem történik semmi katasztrófa, ha másnap készíted el.
A kipihent tésztát lazán gyűrd át, majd lisztezett felületen nyújtsd 3-4 mm vastagságúra és szaggasd ki neked tetsző formákra, vagy csíkozd fel egy éles késsel stanglinak.
Sütőpapírral takart tepsikre pakolgasd, kend le a felvert tojással és szórd meg sajttal, szezámmal vagy köménnyel.
180 fokos előmelegített, légkeveréses sütőben süssed aranybarnára, nálam ez k.b. 14 perc volt, de sütőnként változhat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...