2013. április 21.

MEDVEHAGYMA PESTO


Lassan a végére érek a medvehagyma dömpingnek. Az utolsó halomból készült egy hatalmas adag pesto. Persze, így most a pestó kerül mindenbe, de ez mégis kicsit más.
Túlságosan nagy ügyet nem csináltam az elkészítéséből. Fenyőmag helyett pirított mandula került bele és a sajt is kimaradt. Felhasználáskor majd kedvünkre ízesíthetjük, ha szükséges.
A gyerek ma már megjegyezte, hogy nagyon finom a medvehagyma, de mikor eszünk már valami mást is :)

Hozzávalók

5 nagy marok medvehagyma
1 nagy marok mandula
1 k.k. só
1 k.k bors
k.b. 1,5 dl olívaolaj


Elkészítés

A medvehagymát megmostam, megszárítgattam, majd a késes aprítóba tettem.
A mandulát egy serpenyőben megpirítottam és azt is az aprítógépbe tettem.
Sóval, borssal ízesítettem, majd ráöntöttem kevés olívaolajat és pépesítettem. Az olajat apránként adagoltam hozzá, hogy sűrű massza legyen a végeredmény.
Kis üvegekbe töltöttem és a hűtőben tárolom.
Annyira üde, szép a színe és az íze is nagyon finom parmezán nélkül is.
Természetesen aki gondolja tegyen hozzá, de nekem most nem volt itthon és fetás terveim vannak vele.





4 megjegyzés:

  1. Olyan gyönyörű a színe, ordít róla, hogy "egészséges vagyok, egyél meg!!" ! Hajhh, de jól mutatna a tányéromon....Vigyázz, dugom a monitorkanalat! ;-DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, tessék kora reggel megnevettetsz :)))A színétől én is teljesen odavagyok. Csuda dolgok készültek belőle, majd felteszek egyet- kettőt, úgyhogy dughatod a monitorkanaladat:)))

      Törlés
  2. Annyira üde a színe, nagyon szép! :) És nagyon fincsi lehet mandulával készítve is, kíváncsi vagyok, mit varázsolsz belőle! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dióval is készítettem egy adagot, az is nagyon finom lett. Jajj Hanka annyi finomságot tudnék készíteni belőle, csak idő nem jut rá elég :(

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...