csicseriborsó leves sonkarémből |
Egy kis változatosságra vágytam, aztán elég fura egyveleget kreáltam. A végeredmény azért fogyasztható lett, sőt volt akinek nagyon ízlett, szerintem is teljesen vállalható volt. Egyedül Fáni lányom nem lelkesedett érte, mert szerinte nem voltak összevalók a hozzávalók 😛- nos, ezt aztán szépen megfogalmaztam.
Aztán ebben az áprilisi havazásban igazán jól jön egy tál forró leves.
Aztán ebben az áprilisi havazásban igazán jól jön egy tál forró leves.
Hozzávalók
20 dkg sonka
1,5 l. sonkalé
1 l. víz
1 üveg csicseriborsó
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 nagy köteg petrezselyem
3 babérlevél
1 e.k. étolaj
1 nagy köteg snidling
kevés friss koriander
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 l. kókusztej
1 k.k. chili pehely
1 t.k. kurkuma
1 t.k. curry
1 t.k. római kömény
1 k.k. bors
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1 csapot e.k. keményítő
Elkészítés
A hagymát vágd apróra, a répákat és a sonkát kockázd fel.
Egy leveses fazékba tégy 1 kanálka olajat és azon pirítsd át a sonkát, dobd mellé a babérleveleket és a római köményt is.
Majd a hagyma is jöhet, amikor üveges, akkor a zöldségek is kerüljenek a fazékba.
Pár perc pirítgatás után öntsd fel a vízzel és a sonkalével, hagy felforrni.
10 perc főzés után, add hozzá a lecsepegtetett csicseriborsót és a fűszereket és a fokhagymát is reszeld bele.
5 perc után öntsd fel a kókusztejjel, reszeld bele a citromhéjat és facsarj bele kevés citromlevet.
Kóstold meg, ha kell még savanyítsd vagy adj még hozzá chilit. A sonkalé sósságától függ, hogy menjen-e bele só. Én azért nem írtam, mert nem kellett sóznom.
Nagyon hamar elkészül, mivel csak a répakockáknak kell kissé megpuhulniuk, a többi alapanyag konyhakész.
A tüzet elzárva add a leveshez a petrezselyem és snidling felét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése