Spenótos citromos és fetás tészta, görögös hangulatban |
A világ legegyszerűbben elkészíthető tésztáját hozom most nektek. Az egyszerűsége abban rejlik, hogy szinte csak a tésztát kell főzni, a mártást nem igazán, viszont annyira finom, hogy aki elfogyasztja az az egekbe fogja emelni az elkészítőt. Rajtam kívül négyen kóstolták, minden tányér pillanatok alatt üres lett és csak a szomorú tekintetek meredtek rám az üres tányérok felől, mivel nem maradt repeta. Fantasztikus ízorgia, üde, friss, bátran fogyasztható a böjti időszakban és még munka sincs vele. Kell ennél több?? Nem. Próbáljátok ki.
Amennyiben az általam vásárolt tésztát nem sikerül beszerezni, (ritkán a Lidl-ben kapható) nyugodtan elkészíthető spagettiből is.
Hozzávalók
1 csomag Foglie d'ulivo agli spinaci tészta
10 dkg friss bébi spenót
2 egész citrom
3 evőkanál extra szűz olíva
1 t.k. görög oregáno
2 csipet chili pehely
2 gerezd fokhagyma
1/2 köteg petrezselyem
1/2 csokor snidling
6-8 szem koktélparadicsom
3-4 evőkanál főzőlé
1/2 k.k. só
frissen őrölt fekete bors
15 dkg feta sajt
Elkészítés
Tégy fel forrni egy nagy fazék vizet, amit alaposan sózzál meg. Akkor jó az ízesítése, ha kimondottan sósnak érzed.
Egy serpenyőbe öntsél extra szűz olívát 3-4 evőkanálnyit, nem kell szűken mérni ebben az esetben 😁
Egy kis gyalun, gyaluld hajszálvékonyra a fokhagymákat és tedd az olajba. Szórd hozzá a chili pelyhet és a szárított oregánót is. Az egyik citrom héját is reszeld az olajba (a másik citrom héját is reszeld le, de azt tedd félre). Kapcsold be a tüzet és óvatosan kevergetve hagyd, hogy a fokhagyma kissé üveges legyen, de nehogy megégjen. Ez olyan 1 perc alatt így fog alakulni és ezalatt az oregánó és a chili is kiengedi az aromáját.
Ekkor a két citrom levét is facsard a serpenyőbe. Amikor forrni kezd, abban a pillanatban zárd el a tüzet alatta.
Amikor elzártad a tüzet, akkor tedd hozzá a spenótleveleket és a cikkekre vágott paradicsomokat, a felaprított petrezselymet és snidlinget. Egy csipet sóval és frissen őrölt fekete borssal add meg a szósznak a végső löketet.
A megfőtt tésztát a fazékból egyből a serpenyőbe szűrjed, majd pár kanál főzőlevet még adj a szószhoz és alaposan keverd össze, hogy a tésztát mindenhol átjárja a finom citromos íz.
Azonnal tálald tányérokra.
A fetát vágd apró kockákra és minden tányérra szórj belőle, vagy vágd hasábokra és fektesd a tészta tetejére.
A maradék citromhéjjal és petrezselyemmel szórd meg és egy kis olívával locsold meg.
Jó étvágyat!
Szerintem ez az étel hidegen is kiváló lehet, mint egy tésztasaláta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése