medvehagymás sonkás tészta |
A sonkás tészta az egyik gyengém. Nálam a húsvét csúcspontja, amikor a maradék sonka, sonkás tésztaként bevégzi. A másik gyengém a medvehagyma, így teljesen egyértelmű, hogy egyesülnek. Eddigiekben, apróra vágva került a sonkás tésztára, de most a tésztába is gyúrtam belőle. Így sikerült megalkotnom a számomra tökéletes sonkás tésztát.
Hozzávalók
tészta
10 dkg rétesliszt
13 dkg fehér liszt
3 dkg búzadara
1 tojás
1 e.k. étolaj
6 dkg medvehagymapép
25 dkg főtt sonka
1 doboz tejföl
bors
pár szál medvehagyma
Elkészítés
A medvehagymapép: 1 nagy marék medvehagymát tegyél a turmixba és annyi vízzel lazítsd, hogy a gép tudja feldolgozni. Alaposan turmixold le, majd hagyd a sűrűjét leülepedni, ezt kell majd a tésztához adni.
A tészta hozzávalóit tedd egy nagy tálba és a medvehagymapépből mérj ki annyit, amennyi a tojás súlya. (nálam ez 6 dkg volt)
A liszteket azért kevertem, hogy jobb tartása legyen a tésztának, sima lisztből is elkészíthető.
Amikor kezd összeállni, akkor tedd lisztezett deszkára és alaposan gyúrd ki, amíg egy rugalmas, sima tésztagombócot kapsz.
Takard le és pihentesd fél órát.
Tésztagéppel nyújtsd az utolsó előtti fokozatig, majd a kinyújtott tésztát vágd kockákra a pizzavágóval.
Forralj sós vizet.
Közben a sonkát egy aprítógépben aprítsd fel, de óvatosan, ne legyen pépes.
Egy serpenyőben kis olajon pirítsd át a sonkát, borsozd 1-2 kanál tejföllel keverd el.
A forrásban lévő vízben főzd ki a tésztát, ez 2 perc alatt elkészül.
A tésztát szűrd a sonkára, kicsit pirítgasd át, borssal ízesítsd.
Tálald tányérokra, gazdagon locsold meg tejföllel és szórd meg apróra vágott medvehagymával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése