2017. április 2.

MEDVEHAGYMÁS- BRINDZÁS SÓS VIRÁGOK

medvehagymás brindzás sós virágok

Szuper vendégváró finomság!
Sokféle medvehagymás pogácsát és stanglit sütöttem már és mindegyik egy kicsit más. Most juhtúrót házasítottam a medvehagymával és helye, kis virág alakúra szaggattam. Nagyon szerettük ezt a változatot is.

Hozzávaló

15 dkg brindza
10 dkg túró (tehén)
25 dkg margarin
25 dkg liszt
6 dkg medvehagyma
1,5 t.k só
1 t.k. sütőpor

tetejére

1 tojás
15 dkg sajt


Elkészítés

A lisztet keverd el a sütőporral és sóval.
A hideg vajat kockázd a lisztre, majd add hozzá a kétféle túrót.
Alaposan dolgozd össze. Nagyon gyorsan összeáll ez a tészta, jó vele dolgozni.
Legvégül aprítsd fel a medvehagymát és gyúrd a tésztához.
Nejlonba bugyolálva hűtsd vissza a tésztát a hűtőben.
1-2 óra múlva lisztezett deszkán nyújtsd ki 3-5 mm vastagságúra, majd szúrd ki virágalakban.
Sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztasd őket.
Kend le felvert tojással a tetejüket és reszelt sajttal hintsd meg.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, légkeveréssel és 10-15 perc alatt süsd készre.
Jó étvágyat 😅



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...