2014. január 24.

KAKAÓS CSIGA

kakaós csiga

A világ egyik legegyszerűbb édessége, de nem ismerek gyereket, aki ne szeretné. Így van ez nálunk is. Készült már többféle csiga, de mindig a kakaósnál kötünk ki. Bevallom, nekem nem ez  a kedvencem, de a gyerek az első.
Készült kakaós kókuszos változatban is, az ITT olvasható.

Hozzávalók

40 dkg liszt
1 tojássárgája
2,5 dkg élesztő
2 e.k. cukor
8 dkg olvasztott vaj
1,2 dl tej
1 csipet só
6-8 dkg jó minőségű kakaó
6 dkg olvasztott vaj
porcukor


Elkészítés

Az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben, kevés cukor segítségével.
A vajat olvasszuk meg.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, adjuk hozzá a felfutott élesztőt, az 1 tojássárgáját, a a cukrot és a csipet sót.
Gyúrjuk össze az alapanyagokat, hogy egy rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Fedjük le, és hagyjuk a pulton, hogy a duplájára keljen.
A megkelt tésztát lazán gyúrjuk át és vegyük kétfelé. 
Nyújtsuk a tésztákat vékony téglaalapokká.
A jó minőségű kakaót keverjük el ízlésünknek megfelelő mennyiség porcukorral.
A  vajat olvasszuk meg és kenjük le a tészta tetejét, bőven kenjük, ne sajnáljuk.
A levajazott tésztát szórjuk meg a cukrozott kakaóval és tekerjük fel.
A tekercseket vágjuk 1,5 cm vastag szeletekre és fektessük sütőpapírral fedett lemezre és 180 fokos előmelegített hőlégkeveréses sütőben süssük aranysárgára, ez olyan 15 perc.
Az elkészült csigákat porcukorral szórjuk meg.
24 db. csigám lett ebből a mennyiségből.


kakaós csiga félbevágva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat