2014. január 7.

PARADICSOMOS SPAGETTI PIRÍTOTT SONKÁVAL

paradicsomos spagetti

Előző bejegyzésemben írtam a pizza pitét, ami a maradékhasznosítás jegyében született, ez a spagetti pedig a második fokozata, mivel sok lett a paradicsomszósz a pizzához, így másnap spagettiként végezte.
Tényleg csak addig tartott elkészíteni, amíg kifőtt a tészta.

Hozzávalók

1 csomag spagetti
5 dkg kockázott bacon
10 dkg füstölt sonka
10 dkg reszelt sajt
friss petrezselyem
friss rozmaring
kevés csilipehely



Elkészítés

A szósz leírása itt olvasható.
A tésztát főzzük fogkeményre lobogó, sós vízben. 
A sonkát csíkozzuk fel.
A bacont pirítsuk zsírjára, majd adjuk hozzá a sonkát és együtt pirítsuk.
A serpenyőből szűrőkanállal szedjük ki a bacont és a sonkát.
Melegítsük fel a szószt, és ízesítsük kevés csilivel.
A kifőtt tésztát szűrjük le és dobjuk a serpenyőbe, amiben előzőleg a bacon pirult. Nagy lángon keverjük el benne a tésztát, majd öntsük rá a megmelegített paradicsomszószt. Ha kell kevés főzővízzel hígítsuk.
Szedjük tányérra, szórjuk meg gazdagon a ropogós bacon és sonkakeverékkel.Majd tetézzük az élvezetet egy halom reszelt sajttal, friss petrezselyemmel és friss rozmaringgal.
Jó étvágyat :)

paradicsomos spagetti pirított sonkával



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat