2014. január 17.

TÚRÓS STANGLI


Túrós stangli
Megint Blogkóstoló játék van és már a 14. Konyhalál Lindája Marka boszikonyháját sorsolta nekem. Jó nagyot nevettem, amikor megláttam a listát, hiszen igencsak jól ismerem ezt a blogot, azután pedig képtelen voltam dönteni. Végül az segített a választásban, hogy besokalltunk a rengeteg édességtől.
Ez egy nagyon finom sós majszolni való, remek sörkorcsolya. Hasonló receptem van, ami juhtúrós és imádjuk, így nem volt kétséges, hogy ez is kedvenc lesz.
Ajánlom kipróbálásra, nagyon finom.
Eredeti recept itt.

Hozzávalók

25 dkg liszt
20 dkg vaj vagy margarin
25 dkg túró
1,5 t.k. só
1 t.k. sütőpor
2 e.k. hideg víz
1 tojás a lekenéshez
magvak és sajt a szóráshoz


Elkészítés

A tésztát érdemes előző nap, vagy pár órával a felhasználás előtt elkészíteni.
Tegyünk egy nagy tálba mindent, a vajat kockázzuk fel és gyúrjuk össze. Vizet ne tegyünk hozzá, csak akkor, ha nem akarna összeállni. Nekem egyszerűbb volt egy kis hideg vízzel lazítani a tésztát, mert gyorsabban ment a dolog.
Az elkészült tésztát helyezzük egy zacskóba, majd tegyük a hűtőbe pár órára.
Lisztezett deszkán, vagy 2 folpack között nyújtsuk 3 mm vékonyságúra és egy éles késsel vagy pizzavágóval csíkozzuk fel.
Kenjük le tojással és szórjuk meg reszelt sajttal és fekete szezámmaggal, vagy bármivel amit szeretünk.
180 fokra előmelegített hőlégkeveréses sütőben süssük világosbarnára kb. 20 perc. 



Túrós stangli

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...