2014. január 4.

PANNA COTTA

Panna cotta

Én nem vagyok nagy imádója, de a gyerek teljesen meg van érte őrülve, ezért néha készítek. Most egy kis csavart vittem az elkészítésébe, hogy izgalmasabb legyen és bejött, még nekem is.

Hozzávalók

4 dl habtejszín
4 dl tej
4 lapzselatin
1 vaníliarúd
4 e.k. cukor
2 bazsalikom levél
1 kivi
mogyorógrillázs
fügés balzsamecetkrém
pár szem vörös áfonya


Elkészítés

A tejet és a tejszínt öntsük egy kis lábasba a cukorral.
Kaparjuk ki a vanília magjait és adjuk a tejhez.
2 bazsalikomlevelet is tegyük a fazékba.
Forraljuk össze.
A zselatint áztassuk hideg vízbe 5 percre.
Vegyük le a tűzről az edényt.
A zselatint nyomkodjuk ki és keverjük el a főzetben.
Egy szűrő segítségével szűrjük át és öntsük egy kancsóba.
Tetszőleges formákat töltsünk meg a folyadékkal. Én azonnal lefóliáztam, hogy ne bőrösödjön meg, de sajnos ez nem jött össze.
Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőbe 1 napra.
Aki hamarabb szeretné fogyasztani, az tegyen bele egyel több zselatint. 
A formákat fél percre állítsuk forró vízbe, majd óvatosan borítsuk tányérra.
Fügés balzsamecetkrémmel locsoljuk meg, kivit vágjuk apró kockákra, csöppentsünk rá pici lime levet és mogyorógrillázzsal szórjuk meg.
Sajnos esőben fotóztam és a grillázs egyből olvadozni kezdett, de ez csak a látványt rontotta, nem az ízét.

Panna cotta




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...