2013. december 31.

VIRSLIS VÖRÖS LENCSE SALÁTA


Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető saláta, ami isteni finom. Remek alternatíva lehet az újévi lencseleves helyett. Én biztosra mentem, lesz ez is és a hagyományos leves is.
Édes, csípős és savanyú ez a saláta. Én nem tudom mi van velem, de folyamatosan salátákat kívánok. Érdemes tenni egy próbát vele, mert  képtelenség abbahagyni az evését, annyira eteti magát.

Hozzávalók

20 dkg vörös lencse
2 pár jófajta virsli
1 kisebb lila hagyma
1 nagy csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1 e.k. dijoni mustár
1/2 dl extra szűz olíva
1 lime leve
1 t.k. méz
2 e.k. fehér balzsamecetkrém
1 k.k. szárított csili paprika
1 k.k.szárított oregánó
1 k.k. citrombors

főzővíz (só, ecet, babérlevél, víz)


Elkészítés

A lencsét öblítsük át hideg vízzel, majd egy kisebb lábasban forraljunk sós vizet, amit egy kis ecettel és 3 babérral ízesítünk. A forrásban lévő vízbe öntsük a lencsét és k.b. 8 percet főzzük. A lencse maradjon kissé roppanós. Majd öntsük le a vizet.
A virsliket is főzzük meg, majd karikázzuk fel.
Készítsük el a salátaöntetet. Egy tálba öntsünk olívát, dijoni mustárt, mézet, 1 lime levét,  fehér balzsamevetkrémet, 1 gerezd zúzott fokhagymát és keverjük egyneművé. Ízesítsük még szárított oregánóval, csilivel  és citromborssal.
A lila hagymát vágjuk apró kockákra és keverjük el a még langyos lencsével és virslivel.
A petrezselymet szintén aprítsuk fel és keverjük a lencséhez. Legvégül öntsük le az öntettel, keverjük el és hűtsük le.




SZERETETBEN ÉS BOLDOGSÁGBAN GAZDAG NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET SZERETNÉK KÍVÁNNI MINDENKINEK AKI BEKUKKANT HOZZÁM!!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat