2013. december 6.

TÚRÓS SPENÓTOS GNOCCHI MASCARPONÉS FÜSTÖLT LAZACCAL

túrós spenótos gnocchi füstölt lazacos mascarponéval

Kísérleteztem, aztán tök jóra sikeredett. Pontosan nem mértem ki a hozzávalókat, de nagyon könnyen elkészíthető. A gyerek imádta,  sőt másnap is kérte, hogy készítsek neki. Az igazsághoz hozzátartozik, ha füstölt lazac, mascarpone vagy spenót van valamiben az biztos siker nálunk, főleg ha még szép színes is.

Hozzávalók
gnocchi

1 csésze tehén túró
1/2 csésze liszt
1 marék friss spenót
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
1/2 marék reszelt sajt
1 t.k.só
1/4 t.k.bors
picike szerecsendió
1/2 e.k. olíva

Szósz
1 marék friss spenót
2 gerezd fokhagyma
8 dkg füstölt lazac
1/2 citrom leve
10 dkg mascarpone
1 e.k. tejföl
1/4 k.k. őrölt bors
1 e.k olíva


Elkészítés

A spenótot csíkozzuk fel és dobjuk egy serpenyőbe. Ízesítsük sóval, borssal picike szerecsendióval, kevéske olajat spricceljünk rá, reszeljünk hozzá 1 gerezd fokhagymát és lassú tűzön  2 perc alatt hagyjuk összeesni. Vegyük le a tűzről és tegyük egy késes aprítóba. Adjuk hozzá a túrót, lisztet, tojást és sót majd pulzálva dolgozzuk össze. Nagyon gyorsan összeáll. Borítsuk egy lisztezett edénybe, kicsit nyomogassuk át. Igen puha, de nem ragacsos tésztát kapunk. Lisztezett kézzel gyurmázzunk cseresznye nagyságú labdacsokat és tegyük legalább fél órára a hűtőbe.  
A két gerezd fokhagymát szeleteljük vékony szeletekre és kevéske olíván sűrűn kevergetve hagyjuk kiengedni az illatát, majd dobjuk rá a felcsíkozott lazacot és a szintén felcsíkozott spenótot. Egyszer keverjük össze és vegyük is le a tűzről. Ezt a szószt nem kell főzni, csak az a cél, hogy meleg legyen. Adjuk hozzá a mascarponét és a tejfölt, borsozzuk.  Én sót nem tettem bele, mert a lazac miatt elég sós volt a szósz nélküle is. A meleg serpenyőben egyből folyóssá fog válni a mascarpone. 
Közben forraljunk enyhén sós vizet, amikor forr borítsuk bele a megdermedt nudlikat és főzzük ki. Amikor feljön a víz tetejére egy kicsit még 1 percet hagyjuk főni, csak azután szedjük a szószra.
Amikor az összes kifőtt 1 percre tegyük vissza a tűzre a szószos serpenyőt egyet keverjünk rajta, locsoljuk rá a citromlevet és azonnal tálaljuk.  
Aki szeretné sajttal meghintheti a tetejét, én csak spenótleveleket tépkedtem rá.


2 megjegyzés:

  1. Hú, az nagyon ott van,nekem való, spenót és lazac az abszolút kedvenceim:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom volt, örülök, hogy tetszik neked Trollanyu :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...