2013. január 5.

MOJITO KOKTÉL A NAGY KEDVENCEM

Mojito

Most az egyik kedvenc koktélomat hoztam el nektek. Gondolom mindenki ismeri és becsukott szemmel is elkészíti. Nem számít, bőven elfér itt a blogon és hátha valaki kedvet kap hozzá. Különben is azért van ez a blog, hogy mindent felpakoljak ide amit szeretek, tehát itta Mojito helye köztünk:) Természetesen el lehet készíteni alkohol nélkül is. Nyáron kancsó számra gyártottam limonádé helyett, de valamiért elfelejtődött ide kerülnie.

Hozzávalók
 adagonként

1/2 marék mentalevél
1 lime gerezdekre vágva
6 cl Bacardi
2-3 cl cukorszirup
2 marék zúzott jég
szóda a felöntéshez


Elkészítés

Először is egy szép nagy pohárra lesz szükségünk, melyben összetörjük a  leveleket egy törőfával, ha nincs, akkor kézzel vagy kanállal törjük meg a leveleket. A lime gerezdek levét is nyomjuk a pohárba és dobjuk bele a kinyomott gerezdeket is. Tegyük tele jéggel a poharat, öntsük rá a Bacardit és a cukorszirupot, majd öntsük fel szénsavas ásványvízzel. Keverjük meg és ihatjuk is. 
Zúzott jeget úgy készíthetünk otthon, hogy egy zacsiba tesszük a jégkockákat és egy sodrófával ütlegeljük. Remek stresszlevezető:))))
Kedves egészségetekre!
Ugye milyen fincsi:)



2 megjegyzés:

  1. Én még nyitott szemmel sem boldogulnék, mert még sosem készítettem....:-DDD De ittam már és tényleg nagyon finom! Egy megfelelő alkalomnál sort kerítek rá, hogy előrukkoljak vele! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez szuper Zsuzsa! Ezek szerint a hasznodra lehettem:)))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...