2013. szeptember 9.

BARACK CSATNI



Rém egyszerű és nagyon finom. Isteni kiegészítője lehet mondjuk egy sertésszűznek. Nektarinból készítettem, mert annak keményebb a húsa, így volt mit harapni a végére, szerintem így darabosan az igazi.

Hozzávalók

6 nektarin
3 evőkanál nádcukor
1 lime leve
1 dl balzsamecet
1 t.k. szárított gyömbér
1 t.k. durvára vágott tarka bors
1 csilipaprika
1 t.k. szárított csili
1 t.k Cayenne bors
3-4 szegfűszeg
2 ág friss rozmaring


Elkészítés

A barackokat vágjuk apró kockákra ( fél centi) és dobáljuk egy lábasba. Szórjuk rá a cukrot, öntsük rá a balzsamecetet és a lime levét, adjuk hozzá a fűszereket és forraljuk fel, majd vegyük kisebb lángra és főzzük lassú tűzön, addig, amíg szépen besűrűsödik a leve, ez olyan 10 perc. Ekkor érdemes megkóstolni, mert lehet, hogy kíván még egy kis lime levet.
Csavaros üvegekben a hűtőben sokáig eláll.



2 megjegyzés:

  1. Ó, igen! :) Nálunk pulykamell mellé készült a hétvégén hasonló őszibarackkal és szőlővel! :) Istenien néz ki a képeken a nektarinos változat is, ezzel a gazdag fűszerezéssel nagyon finomságos lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú Hankka, az a szőlős változat nagyon jól hangzik :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...