2013. szeptember 18.

KÉKSAJTTAL ÉS SONKÁVAL GRILLEZETT FÜGE BALZSAMECETKRÉMMEL TÁLALVA

Grillezett füge

Sajnos az idén nem kényeztetett el a természet a fügeáldással, de azért valamennyi akadt a konyhámban.
Ez egy nagyon egyszerű de annál  finomabb fogás. Készíthetjük reggelire vagy csak úgy,  mondjuk nekem ez volt az ebédem :)

Hozzávalók

Fejenként 2-3 db füge ( nem túlérett)
5-6 dkg kéksajt
Annyi szelet Feketeerdei füstölt sonka, ahány fügét készítünk
picike só
kevés durvára vágott tarka bors
epres balzsamecetkrém a tálaláshoz
pár szem szőlő a tálaláshoz
friss bazsalikom


Elkészítés

A fügéket metsszük be keresztben a tetejükön, de ne vágjuk végig.
1,5 centis kockára vágott kéksajtott ültessünk a füge belsejébe.
A vékony sonkát hajtsuk félbe hosszában és ezzel tekerjük körbe a fügék alját (ha kell, akkor fogvájóval tűzzük össze).
Sütőpapírral kibélelt tepsibe ültessük őket, mivel az érettebb fügék levet fognak ereszteni és a tepsihez ragadnának..
Kevés sóval és borssal hintsük meg, majd előmelegített 185 fokos alsó-felső grill pozícióban süssük 5-6 percet.
Tálaláshoz epres balzsamecetkrémmel öntsük nyakon, szórjuk meg friss bazsalikommal és friss szőlőszemekkel.
Jó étvágyat :)

Grillezett füge

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat