2013. szeptember 26.

MANGO LASSI

Mango lassi

Ez egy nagyon finom indiai itóka, gondolom sokaknak nem ismeretlen. Egy titka van, hogy érett, édes mangóból kell elkészíteni, ami ugye nem olyan egyszerű, mivel nehéz a beszerzése. Most nagy szerencsém volt, mert hatalmas, érett és csodás zamatú mangókat sikeredett vásárolnom. Különben ha nincs friss mangó, akkor konzervből is elkészíthető.
A Kolosy téren volt egy picike indiai büfé, szerintem a legkisebb üzlet volt, ahova valaha is betértem.
Munka után sokszor beestem oda, hogy hozzak a családnak valami finom vacsorát, ilyenkor a gyerek mindig szólt, hogy nehogy elfelejtsem a mangó lassi-t. Természetesen az üzlet végleg bezárt - mint minden jó dolog- azóta itthon készül ez finomság. 

Hozzávalók

2 érett mangó
6 dl. natúr joghurt
1-2 evőkanál méz
2 csepp lime


Elkészítés

A mangót tisztítsuk meg és kockázzuk fel. Tegyük turmixba a joghurttal és mézzel együtt és alaposan habosítsuk fel.
Fontos, hogy hűtsük be előtte a mangót és a joghurtot is.
Aki szereti picike lime lével vagy kardámommal még megbolondíthatja.
Jéghidegen fogyasszuk.

Mango lassi


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...