Mango lassi |
Ez egy nagyon finom indiai itóka, gondolom sokaknak nem ismeretlen. Egy titka van, hogy érett, édes mangóból kell elkészíteni, ami ugye nem olyan egyszerű, mivel nehéz a beszerzése. Most nagy szerencsém volt, mert hatalmas, érett és csodás zamatú mangókat sikeredett vásárolnom. Különben ha nincs friss mangó, akkor konzervből is elkészíthető.
A Kolosy téren volt egy picike indiai büfé, szerintem a legkisebb üzlet volt, ahova valaha is betértem.
Munka után sokszor beestem oda, hogy hozzak a családnak valami finom vacsorát, ilyenkor a gyerek mindig szólt, hogy nehogy elfelejtsem a mangó lassi-t. Természetesen az üzlet végleg bezárt - mint minden jó dolog- azóta itthon készül ez finomság.
Hozzávalók
2 érett mangó
6 dl. natúr joghurt
1-2 evőkanál méz
2 csepp lime
Elkészítés
A mangót tisztítsuk meg és kockázzuk fel. Tegyük turmixba a joghurttal és mézzel együtt és alaposan habosítsuk fel.
Fontos, hogy hűtsük be előtte a mangót és a joghurtot is.
Aki szereti picike lime lével vagy kardámommal még megbolondíthatja.
Jéghidegen fogyasszuk.
Mango lassi |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése