2013. szeptember 21.

KAKAÓS MARCIPÁNOS KEKSZ ASZALT SÁRGABARACKKAL


Ezt hívják úgy, hogy meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt :) Tegnap megpillantottam Trollanyunál és már el is készítettem. ITT olvashatod az eredeti receptet. Picit kénytelen voltam variálni az összetevőkön, mert csak 20 dkg marcipánom volt itthon, csokicseppek pedig egyáltalán nem, de nagyon finom omlós sütiket sikerült így is készítenem.

Hozzávalók

30 dkg liszt
20 dkg marcipán (puha)
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál cukor
2 t.k. sütőpor
10 dkg vaj
2 tojás
1 dl joghurt
3 evőkanál aprított aszalt sárgabarack
1 db keserű mandula
8 dkg olvasztott fehér csokoládé

Marcipános keksz

Elkészítés

A lisztet, kakaót és sütőport elkevertem egy tálban.
A marcipánt, joghurtot, tojásokat, vajat és a cukrot egy késes aprítógépben összedolgoztam. Ez egy kicsit maszatolós, de pár perc alatt szépen elkeverednek. Ezek után a lisztes keveréket apránként hozzáadtam.
1 keserű mandulát belereszeltem, hogy fokozzam a marcipán ízét.
A sárgabarackokat késsel apróra vágtam és a masszához kevertem, de ezt már egy szilikon lapra kiborítva kézzel lazán beledolgoztam.
Nyugodtan lehet diót, mogyorót, mandulát a tésztához adni, nekem nem volt kedvem megtörögetni.
2 nagy gáztepsit sütőpapírral kibéleltem.
A masszából kis gombócokat formáztam a kezemmel és ezeket a tepsire pakoltam, majd egy pohár talpával lelapítottam őket.
170 fokra előmelegített sütőben 13 perc alatt készre sütöttem.
A tepsin hagytam kihűlni őket, majd olvasztottam fehér csokoládét és egy szilikon keverő segítségével rácsorgattam a sütikre.
Nekem 23 db. kekszem lett, de lehet kisebbekre formázni, mert alaposan megdagadnak sütés közben, akkor 30 db. simán kijön ebből a mennyiségből.

Marcipános keksz

Ez volt a 333. bejegyzésem a blogon :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...