2013. február 24.

SAJTTAL ÉS TOJÁSSAL TÖLTÖTT FASÍRTTORTÁCSKÁK


Nálunk nagy kedvenc a fasírt, még a macska sem tud ellenállni neki. Én viszont már unom egy kicsit. Ezért időnként variálok rajta. A hagyományos egybesült tojással töltött változatot nem eszik meg. A múltkoriban sajttal töltöttem, azt imádták. Gondoltam nem adom fel a tojással töltött  változat családdal való megetetését. Ezért lereszeltem a főtt tojást, kicsit ízesítettem és muffin formában sütöttem meg. Milyen érdekes, egyből kelendő lett. Részemről ez győzelem, mert csak elértem a célom:) Került mellé még  főtt tojás, olajbogyó és tztatziki is. Igen remek, laza kis ebéd kerekedett belőle.


Hozzávalók

50 dkg sertés marha darált hús
1 tojás
3 szikkadt zsömle
pirospaprika
4 gerezd fokhagyma
bors
pici majoránna
1 evőkanál worcester
zsemlemorzsa
2 főtt tojás lereszelve
1 marék reszelt füstölt sajt
kevés snidling
zsemlemorzsa
tzatziki a tálaláshoz


Elkészítés

A zsömléket beáztatjuk. A vegyes darált húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az alaposan kinyomkodott zsömléket, ráütjük a tojást, belereszeljük a fokhagymákat, teszünk bele 1 kanál pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, kevés majoránnával és egy kanál worcester szósszal ízesebbé tesszük és alaposan összegyúrjuk.
A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük, a füstölt sajtot szintén lereszeljük és a tojáshoz adjuk. Pár szál snidlinget apróra metélünk és ízesítjük vele a tojást, majd egy csipet só és bors jön hozzá. Alaposan kutyuljuk össze.
A muffin formákat vékonyan kibéleljük a zsemlemorzsával, majd félig belenyomkodjuk a húsmasszát. Közepébe nyomjunk még egy kis mélyedést. Halmozzuk rá a tojásos keveréket, majd borítsuk be a tetejét a hússal. A tetejét szórjuk meg kevés morzsával.
180 fokos sütőben süssük rozsdabarnára.
Tzatziki recept itt olvasható.

  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...