2013. február 27.

OLÍVÁS LILA BURGONYASALÁTA PAPRIKÁVAL


Nagy kedvencemet készítettem el az olívás lila burgonyasalátát. Maradt még pár szem a saját termesztésű perui lilából. Pár szemből összedobtam a salit, a többit pedig őrizgetem, hogy el tudjam majd ültetni.
Én kész vagyok a színétől. Egyszerűen képtelen vagyok betelni vele. A lilához vettem ezt a csodás narancssárga paprikát és imádtam. 

Hozzávalók

35 dkg perui lila
1/2 narancssárga  paprika
1 zöld  hegyes erős
kis darab póré
10 szem óriás olíva
1 csokor snidling
fehér balzsamecetkrém
extra szűz olíva
bors
oregánó
kevés friss rozmaring
ecetes salátalé


Elkészítés

A burgonyát egészben megfőzzük sós vízben. A megfőtt burgonyát megtisztítjuk, majd felkarikázzuk. Ecetből cukorból és vízből készítünk egy levet és abba tesszük a felkarikázott burgonyát kihűlni.
A kihűlt burgonyát szedjük át egy másik edénybe. A paprikákat vágjuk vékony csíkokra, a pórét karikázzuk, adjuk a burihoz. A rozmaringot és a snidlinget vágjuk apróra szórjuk a salátára. Dobáljuk hozzá az olívákat. Fehér balzsamecetkrémmel locsoljuk meg gazdagon és a szűz olívával is. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg oregánóval és együk meg:)





6 megjegyzés:

  1. Fantasztikus színek valóban! Mostanában nagyon ki vagyok éhezve az ilyen salátákra...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez az!! Nekem is minden jöhet ami színes:)

      Törlés
  2. Igazi színkavalkád! Még találkoztam szemtől szembe lila krumplival. Meglepően lila. Az íze milyen? Mert ilyen színtől azért valami különleges ízt is elvárnék:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. El kell, hogy keserítselek Gerdi, mert semmi extra nincs az ízében. Majdnem olyan, mint a rendes krumplié. A megszokott íz, meghökkentő színben:))

      Törlés
  3. Micsoda szín- és ízkavalkád! :) Szívesen megkóstolnám, nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, nagyon finom volt. Én nagyon szeretem:)))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...