2013. február 10.

FISH AND CHIPS


Ezt a finom halacskát nagyon imádjuk a lánnyal. Ritkán készül, mert rendesen beillatosítja a lakást a krumpli és halsütés, de egyszer- egyszer kénytelen vagyok vállalni szag ide szag oda. Az angolok zöldborsópürével fogyasztják, de nekem pórés tartárral és paradicsomsalátával sokkal inkább bejön. Gyorsan elkészül és remek megoldás a maradék sör hasznosítására. Friss tőkehalból készítettem, de a fagyasztott is tökéletes erre a célra.

Hozzávalók

60 dkg tőkehalfilé
80 dkg burgonya
4-5 evőkanál liszt
1 tojás
1,5 dl sör
bors
2 dl tejföl
2 evőkanál majonéz
pár karika póréhagyma
1 kk magos mustár
1 kk nyírfacukor
pár csepp citrom
olaj a sütéshez


 Elkészítés

A halacskát sózzuk be, majd vágjuk kisebb olyan 5 cm-s darabokra és papírtörlővel szárítgassuk meg. 
A tésztához üssünk fel egy tojást, adjuk hozzá a lisztet, pici sót és borsot. Keverjük el és közben adagoljuk hozzá a sört. Addig adagoljuk a sört, amíg egy nem túl híg, de nem is sűrű masszát kapunk, amikor szépen bevonja a kanalat már jó.
Az öntethez a  tejfölt majonézzel és magos mustárral összedolgozunk, ízesítjük még sóval, borssal, cukorral és pár csepp citrommal. A pórét apróra vágjuk és hozzákeverjük.
A burgonyát megtisztítjuk, nagy gerezdekre vágjuk sós vízben pár percig főzzük  (nem kell teljesen puhára, mert akkor széteshet). Leszűrjük, és papírtörlővel megszárítgatjuk.
Két serpenyőben olajat hevítünk vagy bekapcsoljuk az olajsütőt. Az egyikben ropogósra sütjük a burgonyát. 
A halacskákat bemártogatjuk a sörtésztába és a másik serpenyőben aranybarnára sütjük.
Nálam paradicsomsaláta is készült hozzá. Pakoljunk mindent egy kupacba, adjunk mellé még citromot és lakmározzon mindenki kedvére.
Imádtam:)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...