2013. február 26.

ALMÁS TÚRÓTORTA CITROMMÁZZAL


Nem régiben készítettem  almás túrós muffin-t egy iskolai bulira. Annyira finom volt, hogy csuda. Már akkor eldöntöttem, hogy kipróbálom egy nagy sütinek megsütve, mivel nem vagyok nagy muffin rajongó. Ez meg is történt, de nem jutott el a blogig a híre. Most hétvégén megint elkészült, és még mindig nagyon ízlett nekünk.

A recept hozzávalói

25 dkg túró
25 dkg liszt
1 alma
2 tojás
10 dkg vaj
14 dkg cukor
2 citrom
5 dkg mandula
2,5 kiskanál sütőpor
1 kiskanál vaníliakivonat
1 evőkanál tejföl
1,5 dl tej
porcukor a mázhoz


A torta elkészítése

Az almát apró kockákra vágjuk, tálba tesszük és ráfacsarjuk a citrom levét.
A túrót egy kanál tejföllel és egy kanál cukorral krémesre keverjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral.
A vajat megolvasztjuk.
A tojásokat felverjük a cukorral, ráöntjük a tejet és a vajat. Belereszeljük a 2 citrom héját, vaníliával ízesítjük.
A sütőporos lisztet hozzákeverjük, majd a citromos almát és a végén a szeletelt mandulát.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
Egy 24 centis formát kivajazunk, a masszát beletöltjük és a meleg sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A 20. perc környékén zsírpapírral fedjük le, hogy ne barnuljon meg a teteje.
1 citrom levét keverjük sűrűre a porcukorral és a kihűlt sütit öntsük le vele.
Nálam langyosan került rá a máz, ezért folyik szét, de nem győztük kivárni.




Aztán gondoltam egyet és meglocsoltam meggyöntettel. Így tényleg abbahagyhatatlan lett:) Összetalálkozott a citrom, az alma, a túró és a meggy: Deeee jól tették:)))


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat